12 de febrer de 2019
12.02.2019

Condemnen a 45 anys de presó el caçador que va matar dos agents rurals a Aspa

El jurat popular va determinar en el judici que l'acusat I.R. va disparar quatre trets als dos agents sense que ells poguessin defensar-se

11.02.2019 | 23:33

L'Audiència Provincial de Lleida va condemnar a 45 anys de presó el caçador que va matar dos agents rurals a Aspa el gener del 2017, 22 per cadascun dels assassinats i un any més per un delicte de tinença il·lícita d'armes, a més de sis mesos de multa de sis euros diaris per un delicte contra la flora i la fauna.

Segons la sentència, el tribunal condemna el jove «com l'autor criminalment responsable de dos delictes d'assassinat en concurs ideal amb un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, en concórrer la circumstància atenuant de la responsabilitat criminal de confessió». La sentència també precisa que «el màxim de compliment efectiu de la condemna d'I.R. no podrà excedir els quaranta anys de presó».

El jurat popular va determinar en el judici que l'acusat I.R. va disparar quatre trets als dos agents sense que ells poguessin defensar-se, però descarta que l'acusat disparés per amagar que tenia caducat el permís d'armes.

«No queda provat que disparés perquè no el descobrissin, només l'acusat pot saber per què va disparar», va afirmar el portaveu del jurat en l'última sessió del judici a l'Audiència de Lleida.

En concepte de responsabilitat civil, el caçador ha estat condemnat a indemnitzar les famílies dels agents rurals amb 990.000 euros, dels quals l'asseguradora Mussap respon fins al límit del capital assegurat en la pòlissa d'assegurances, 300.000 euros segons l'advocat de l'acusació particular, Pau Simarro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook