La vicesecretària de Comunicació del PP, Marta González, va assegurar ahir que el manifest que es va llegir a la concentració de la plaça de Colón de Madrid de diumenge contenia «una gran part de veracitat», i així responia a les crítiques de partits com PSOE i Podem per parlar en aquest text de cessions de Pedro Sánchez als independentistes. Segons va recalcar, el cap de l'Executiu es «va ficar en una butxaca» el document que li va donar el president català i «va començar a negociar» els 21 punts que contenia.

En una roda de premsa, després de la reunió del comitè de direcció, González va assenyalar que «sembla que aquestes crítiques se centren fonamentalment en una frase en concret» del manifest que parlaria de «l'acceptació» per part de Pedro Sánchez d'aquest document lliurat pel president de la Generalitat, Quim Torra, en la reunió que van mantenir a Pedralbes el mes de desembre.

D'altra banda, González considera que el Govern de Sánchez va llançar una «amenaça» als independentistes en parlar d'unes possibles eleccions a la primavera amb l'objectiu que ERC i PDeCAT retirin les esmenes a la totalitat que han presentat al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019.

«L'ambigua informació que tenim fa la sensació que es tracta d'un ultimàtum a la desesperada als seus socis independentistes perquè retirin les esmenes a la totalitat», va declarar González en una roda de premsa que es va portar a terme a la seu estatal del PP, després de la reunió del comitè de direcció que ha presidit Pablo Casado.

El president de Cs, Albert Rivera, va anunciar que Cs convoca una manifestació a Barcelona per a diumenge al matí amb el mateix objectiu que la concentració de diumenge passat a Madrid, «en defensa de la Constitució» i per exigir eleccions generals anticipades. Rivera va assenyalar que la concentració organitzada pel seu partit i el PP a la plaça de Colón de Madrid en contra del diàleg va ser un «èxit» per la quantitat de persones que van expressar la seva «voluntat inequívoca d'anar a votar» i pel «civisme».