Els nou presos independentistes ja són dins del Tribunal Suprem, a punt per començar la primera sessió del judici que arrenca a les deu.

Des de primera hora del matí, la Guàrdia Civil s'ha encarregat del primer trasllat fins a dependències de l'Audiència Nacional. Bassa i Forcadell han sortit a les 7.28 hores d'Alcalà-Meco i els set presos homes a les 7.20h de Soto del Real. Els presos no han passat pels calabossos i simplement s'ha fet un canvi de custòdia policial al pàrquing. Des de dependències de l'Audiència Nacional, la Policia Nacional ha completat el trasllat fins al Tribunal Suprem usant vehicles més petits. El primer vehicle que traslladava presos ha entrat a l'edifici a dos quarts de nou del matí i el darrer quan faltaven pocs minuts per a les nou. Un cop a dins del Suprem, els nou acusats esperaran a una sala on poden estar en companyia dels seus advocats fins que entrin a la sala de vistes.

Els tres acusats que estan en llibertat provisional (Mundó, Vila i Borràs) accediran a peu al Suprem i ho faran per la porta destinada a l'entrada de públic, per a advocats i premsa. Des de dos quarts de sis del matí ja hi havia gent esperant per entrar de públic al judici. A la sala de vistes hi ha espai per a un centenar de persones. El Suprem ha reservat 24 places per a familiar, una vintena per a periodistes i la resta per a públic general.