El Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga ha acordat citar a declarar com a investigat el proper dia 22 de febrer per un presumpte delicte d'homicidi imprudent el propietari de la parcel·la de la localitat malaguenya de Totalán on hi ha el pou en el qual va caure el petit Julen.

Així ho ha assegurat a Europa Press l'advocat Antonio Flores, representant del propietari de la finca, el qual haurà d'anar a declarar divendres que ve, segons ha dit el lletrat. Aquesta citació es produeix després que la Fiscalia ho hagi demanat, igual que també va sol·licitar que declarin, però com a testimonis, una dotzena de persones, entre elles diversos guàrdies civils i els pares del petit.

Així mateix, el ministeri públic també va sol·licitar la declaració com a testimoni de l'home que va fer el pou, de la persona que va fer una rasa al costat del talús que limita la perforació, 3 senderistes que van arribar al lloc i la parella del propietari de la finca.Aquestes persones estarien citades per dies posteriors, ha indicat l'advocat, que ha assenyalat que un cop tinguin tots els informes de la Guàrdia Civil i comparegui el seu client "valorarem tot i decidirem les diligències que sol·licitarem".

El propietari de la finca, David Serrano, va declarar inicialment com a testimoni davant la Guàrdia Civil i fa uns dies va oferir una roda de premsa en què va dir que el dia de l'accident va protegir amb dos blocs de formigó el forat que va fer el responsable d'una empresa especialitzada i que, segons ell, havia deixat "obert".

A més, ha assenyalat que va advertir del perill que algú pogués ficar un peu, però que "mai" va pensar que un nen pogués caure per aquest forat. "Això jo mai m'ho perdonaré, no haver vist aquest perill allà", va assegurar insistint que "mai en la meva vida vaig pensar que per aquí hi cabia un nen".