Conferència Episcopal Tarraconense després de la seva reunió de dilluns i dimarts a Tiana i al Seminari Conciliar de Barcelona ha fet públic un comunicat en el que exposa que davant un judici [la vista del Suprem sobre el procés català] "els bisbes de Catalunya volen recordar que sempre caldrà diàleg, respecte mutu i magnanimitat en la recerca de gestos concrets per a la reconciliació" i com a desllorigador apunta a fer "sacrificis per part de tots, que serà el que ens durà a la concòrdia i a la pau social".

Els bisbes donen per entès que hih ha un trencament de la convivència al país i una manca de pau social i afirmen que "els cristians som un poble cridat a contribuir a la pacificació personal i social, procurant especialment la solidaritat entre tots i l'atenció als més vulnerables".

Asseguren, també, que "seguint el magisteri del papa Francesc", "desitgen abatre murs i construir ponts". I s'encomanen a "perseverar en una actitud de diàleg entre els ciutadans i entre les institucions" perquè creuen que aquest parlar "serà un impuls de superació per continuar construint una societat en solidaritat, en pau, en llibertat i en justícia".