Aquests són alguns dels principals arguments utilitzats ahir per les acusacions en la segona jornada del judici:

Es jutgen fets concrets

No és el projecte independentista del que tracta aquest judici sinó «dels gravíssims successos de setembre i octubre del 2017», fins al punt que «només s'ha posat en marxa la justícia penal» quan s'han dut a terme accions que han trencat els límits.

No es persegueixen idees

Deixen clar que «això que estan sent perseguits per les seves creences polítiques és una fal·làcia de colossals dimensions que ha de ser proclamada als quatre vents» ja que «ningú ha estat perseguit per idees -que poden ser defensades en un sistema democràtic- sinó per les seves accions».

En defensa de la democràcia

Davant les crítiques de les defenses, que van presentar el procediment com una causa contra la democràcia en general, els fiscals defensen que el judici del procés no és sinó «un judici en defensa de la democràcia espanyola i de l'ordre constitucional» que demostra «el triomf de la democràcia, de l'Estat de Dret i dels principis d'igualtat de la llei».

Actuació legítima policial

La Fiscalia respon que en l'1-O només hi va haver dos ferits per l'actuació policial i que, com va plantejar la defensa de Cuixart, «identificar l'ús legítim i proporcionat de la força policial amb la tortura és un disbarat jurídic de dimensions importants».

La violència

El ministeri públic creu que la cúpula independentista sustentava el seu pla en tres elements: l'ús coercitiu del dret i la utilització de la violència per part de «muralles humanes», situant els Mossos «al costat de la rebel·lió».

Els atacs de la defensa

Titllen d'«autèntics libels acusatoris» els escrits de les defenses, que ahir van arremetre contra les acusacions i el tribunal per haver vulnerat múltiples drets fonamentals dels processats.

Els «fugats»

La Fiscalia no va deixar escapar l'al·lusió als set fugats, entre ells l'expresident Carles Puigdemont, que «es van col·locar fora del radi de la Justícia», per evidenciar el «risc de fuga palmari» que ha existit sobre els nou líders independentistes presos i que ha motivat que segueixin a la presó.

Tribunal imparcial

Recorda que totes les peticions de recusació van ser rebutjades, de manera que «no es pot posar en dubte la imparcialitat d'aquest procediment». Qualifica la instrucció del jutge Llarena d'«excel·lent».