L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (Aecosan) recomana no consumir determinats lots d'aliments infantils de les marques Modilac i Blemil, després de la detecció a Europa de casos de salmonel·losi que poden estar lligats al seu consum, cap d'ells a Espanya.

En una nota, l'Aecosan recorda que el 25 de gener passat es va publicar una notificació d'alerta sobre la infecció per «salmonel·la poona» en lactants a França associada al consum d'aquells aliments infantils de la marca Modilac, comercialitzats per l'empresa francesa Sodilac i fabricats a Espanya. Des de final de gener s'han detectat nous casos a França, Bèlgica i Luxemburg, «també suposadament» relacionats amb el consum d'aquells preparats infantils, i tots presenten una evolució favorable.

Ja que l'origen de la indústria de fabricació és Espanya, s'han fet «nombrosos» controls i anàlisis, tant per part de l'empresa com de les autoritats, i fins ara totes les analítiques dels productes i instal·lacions han donat resultats negatius, assenyala la nota de l'Aecosan.

Per la seva banda, laboratoris Ordesa, el fabricant d'aquestes marques, va explicar que ja ha retirat les fórmules infantils amb base d'arròs Blemil Plus com una mesura de precaució, i va explicar, en un comunicat, que no s'ha detectat cap cas de salmonel·losi a Espanya ni en els controls i anàlisis duts a terme per l'empresa i per autoritats sanitàries a la planta.