El president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar ahir que els partits independentistes van rebutjar per coherència tramitar els Pressupostos generals de l'Estat (PGE) i va demanar al president del Govern central, Pedro Sánchez, que dialogui amb la Generalitat encara que no hagi rebut el suport als comptes.

«No voldria ni imaginar-me que el diàleg que proposava el Govern socialista era només per aprovar uns Pressupostos. Hi hagi Pressupostos o no, el que li demano és que torni a la taula de diàleg», va afirmar en declaracions a TV3 recollides per Europa Press.

Torra va reclamar a Sánchez que reprengui el diàleg amb la Generalitat per «sentir la veu de Catalunya, la veu d'una gran majoria de catalans, el 80%, que volen resoldre políticament aquesta qüestió».

Per al president català. el rebuig als PGE que van certificar ERC i el PDeCAT presentant una esmena a la totalitat demostra «que no es pot governar contra Catalunya». «Apel·lo una vegada més el senyor Sánchez a que, en comptes de buscar interessos i rèdits electorals, intenti resoldre d'una vegada per totes amb voluntat ferma, coratge i valentia el conflicte polític que hi ha a Catalunya», va concloure Torra.

Torra també va respondre a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els seus «únics interessos són la defensa del benestar i el progrés dels catalans i el seu dret a l'autodeterminació».

Ho va assegurar en un missatge a Twitter després que la primera edil barcelonina atribuís a «interessos partidistes» que es bloquegessin els Pressupostos. «Bloquejar uns pressupostos socials és un error històric: perjudica la població, tant a Catalunya com a Espa-nya, i obre la porta a unes eleccions que pot guanyar la dreta i l'extrema dreta», va criticar Ada Colau.

Finalment, el grup PSC-Units va demanar la compareixença de Torra al Parlament perquè expliqui per què encara no va presentat els Pressupostos de la Generalitat del 2019, després que els independentistes hagin vetat els Pressupostos Generals de l'Estat. Ho va demanar la portaveu parlamentària del grup, Eva Granados, a través del seu compte a la xarxa social Twitter.