La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil xifra en 10.521.351,28 euros el muntant total dels presumptes investigats en l'operació Erial', la causa en què s'investiga l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, i calcula que, dels fets examinats, el grup Sedesa, vinculat a la família Cotino, hauria obtingut ingressos per més de 86,5 milions d'euros amb ocasió de la venda d'actius de les ITV i el Pla Eòlic Valencià.

Així consta en un informe de data 16 de maig de 2018 de la UCO al Jutjat d'Instrucció número 8 de València, que instrueix una causa de la qual la magistrada ha aixecat parcialment el secret del sumari, amb excepció de la part relativa als comptes que atribueix a l'estranger a l'expresident de la Generalitat ia dos presumptes testaferros --Joaquín Barceló, exdirectiu de Terra Mítica i exdirector de Formació de l'Agència Valenciana de Turisme, i Francisco Grau, exsecretari del consell d'administració de la CAM--.

Els tres van quedar la passada setmana en llibertat després que la magistrada bloquegés 6.330.000 euros que considera que tenien en dos comptes a Suïssa, fet que per a la instructora "minimitza" el risc de fuga.

En l'informe de la UCO i del fiscal anticorrupció al jutjat, es detalla que part dels "suborns" per les adjudicacions suposadament "arreglades" del Pla Eòlic Valencià i de les ITV a Sedesa, haurien anat a parar a dues societats de Luxemburg per compravenda de participacions de societats espanyoles: 6,4 milions d'euros a Imision Internacional (una offshore administrada per Beatriz García Paesa) i 2,18 a Fenix ??Investiments (societat propietat de Juan Francisco García, excap de gabinet de Zaplana i que va ser president de la taula de contractació de l'adjudicació de les ITV).

Una altra part és el pagament de serveis suposadament prestats abonant entre 2003 i 2011 un total de 1.355.351 euros a la societat dobles Figures Consultors i 580.000 euros a Imarol SL.

Així mateix, els investigadors han constatat que part d'aquests diners ha retornat a Espanya de manera "oculta i vetllada" amb la creació d'un entramat societari a través de les societats Costanera del Glorio, Medlevante, Gesdesarrollos Integrals i Tornos Sylvatica. El maig de l'any passat, s'havia acreditat que dels 6,4 milions d'Imision Internacional, havien retornat al país 2,9 i quedaven per acreditar el destí d'altres 3,5 milions.