El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dijous que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pateix el "síndrome de la T-4", en referència a l'atemptat d'ETA a l'aeroport de Barajas que va causar la mort d'una persona i va posar punt i final a la negociació entre el govern espanyol i l'organització terrorista. Segons Casado, la caiguda dels pressupostos generals de l'Estat després de "tota aquesta cerimònia de negociació amb els independentistes" recorda a aquelles negociacions.

"Ara els ministres dient que els han donat un cop de porta", ha afirmat en un acte a Lugo, "però ja no cola", perquè "tornaran a negociar amb ells quan mirem cap a una altra banda". Segons Casado, Sánchez es veu forçat a convocar eleccions per la pressió de les formacions de la dreta i "perquè els independentistes han volgut", però no perquè el govern espanyol hagi posat fre a les cessions.

Precisament sobre la manifestació de diumenge passat a la plaça de Colón de Madrid, Casado ha acusat Ciutadans de trencar la unitat de les forces de la dreta que es va plasmar en la fotografia on apareixien el propi Casado amb Albert Rivera i Santiago Abascal.

Ha fet referència a les manifestacions dels diversos líders de Ciutadans, que no tanquen la porta a assolir acords amb el PSOE sempre que el propi partit faci fora Pedro Sánchez de la secretaria general de la formació. "No pot ser que ens manifestem junts i després anem separats a les urnes perquè aquest govern torni", ha dit Casado en un acte a Lugo, on ha apel·lat a un vot "útil" per al PP i ha preguntat si Ciutadans està disposat a revalidar "el pacte de l'abraçada" entre Rivera i Sánchez.

"Perquè aquí no hi ha un PSOE diferent a Sánchez, que és el secretari general del PSOE i va guanyar unes primàries, i per tant si anem a unes eleccions cal saber si Sánchez pactarà amb els independentistes i si algun altre partit es planteja pactar amb Sánchez", explicava el dirigent popular.

Resposta a Junqueras

Casado també ha respost aquest dijous a les manifestacions de l'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, que en la primera declaració al judici de l'1-O ha assegurat que ell "estima Espanya".

El líder del PP ha afirmat a través de Twitter que "estimar Espanya és incompatible amb acabar amb la seva democràcia". "Avui hem viscut un míting al Suprem, però la veritat preval", ha escrit.

Segons Casado, "com va dir la Fiscalia, el judici és la constatació de la fortalesa de la democràcia espanyola" i "la política no és patent de cors per a la il·legalitat".