14 de febrer de 2019
14.02.2019
Regió7

Els claretians aparten un exprofessor per «actituds vexatòries» fa 20 anys

La direcció provincial de l'ordre religiós diu que ja ha aportat tota la informació que té a la Fiscalia

14.02.2019 | 00:09
Els claretians aparten un exprofessor per «actituds vexatòries» fa 20 anys

Els Missioners Claretians de Barcelona han apartat cautelarment un antic professor del col·legi Claret de Barcelona de l'activitat amb menors i de la presència a les instal·lacions amb activitats escolars amb alumnes després de les declaracions d'un exalumne a les xarxes socials d'«actituds vexatòries cap als alumnes durant les sortides escolars de fa més de 20 anys». En un comunicat del col·legi Claret de Barcelona a les famílies, l'escola ha dit que «no ha rebut mai fins ara cap informació» sobre aquestes acusacions, i que quan va tenir coneixement d'aquests comentaris el cap de setmana passat ho va comunicar al govern provincial dels claretians, que va activar el protocol intern de la congregació.

Com a mesura de prevenció a la protecció dels nens i per respectar la presumpció d'innocència de l'exprofessor, va decidir, en aplicació del protocol, apartar-lo de l'activitat amb menors i de la presència a les instal·lacions amb activitats escolars amb alumnes.

L'escola ha recordat que actualment l'antic professor no tenia cap responsabilitat educativa al centre i ha estat retirat de les seves funcions a l'escola. Aquest dilluns, juntament amb el provincial dels claretians, el col·legi va decidir portar tota la informació disponible sobre el cas a la Fiscalia, i un advocat està preparant la documentació per fer-ho.

El col·legi i els Missioners Claretians també es posen a la disposició de la Fiscalia per facilitar qualsevol informació o acció que pugui contribuir i aclarir els fets, i que, malgrat que no hi ha cap denúncia, n'ha informat la Inspecció d'Educació.

L'escola ha subratllat el seu compromís en la defensa i protecció dels menors, i ha remarcat que des del 2016 fa diversos tallers de la Fundació Vicki Bernadet en les diferents etapes educatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit