El jutjat d'instrucció número 9 de Màlaga ha acordat citar a declarar com a investigat el proper dia 22 de febrer per un presumpte delicte d'homicidi imprudent el propietari de la parcel·la de la localitat malaguenya de Totalán on hi ha el pou en el qual va caure Julen, de dos anys.

Així ho va assegurar a Europa Press l'advocat Antonio Flores, representant del propietari de la finca, el qual haurà d'anar a declarar divendres que ve, segons va dir el lletrat.

Aquesta citació es produeix després que la Fiscalia ho hagi demanat, igual que també va sol·licitar que declarin, però en aquest cas com a testimonis, una dotzena de persones més, entre elles diversos guàrdies civils i els pares de l'infant.

Així mateix, el ministeri públic també va sol·licitar la declaració com a testimoni de l'home que va fer el pou, de la persona que va fer una rasa al costat del talús que limita la perforació, de tres senderistes que van arribar al lloc i de la parella del propietari de la finca.

Aquestes persones estarien citades per dies posteriors, va indicat l'advocat, que va assenyalar que un cop tinguin tots els informes de la Guàrdia Civil i comparegui el seu client «valorarem tot i decidirem les diligències que sol·licitarem».

El fiscal va sol·licitar aquestes declaracions després que la Guàrdia Civil hagi remès al jutjat altres informes, ampliatoris del primer, després del que la Fiscalia considera que ja es poden fer diverses hipòtesis dels moments previs a la caiguda de Julen i, per tant, és el moment de depurar les responsabilitats penals si les hagués, asse-nyala l'escrit del ministeri públic.

El cos de Julen va ser trobat el dissabte 26 de gener a la matinada, a les 01.25 hores, pels equips de rescat que el buscaven al pou, de tan sols 25 centímetres de diàmetre i una mica més de 70 metres de profunditat. El propietari de la finca, David Serrano, va declarar inicialment com a testimoni davant la Guàrdia Civil i fa uns dies va oferir una roda de premsa en què va dir que el dia de l'accident va protegir amb dos blocs de formigó el forat que va fer el responsable d'una empresa especialitzada i que, segons ell, havia deixat «obert».

A més a més, va assenyalar que va advertir del perill que algú pogués ficar-hi un peu, però que «mai» va pensar que un nen pogués cabre per aquest forat. «Mai em perdonaré no haver vist aquest perill aquí», va assegurar tot insistint que «mai en la vida vaig pensar que per aquí hi cabia un nen».