14 de febrer de 2019
14.02.2019
Regió7

Maduro diu que Guaidó haurà de respondre davant la justícia

Assegura que «tard o d'hora» l'autoproclamat president encarregat anirà als tribunals

14.02.2019 | 00:08

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va afirmar ahir que el líder opositor i autoproclamat «president encarregat» Juan Guaidó haurà de respondre «tard o d'hora» davant la justícia per violar la Constitució i les lleis, en una entrevista a la cadena de televisió libanesa Al Mayadin.

El govern de Veneçuela sosté que Guaidó, qui es va autoproclamar «president encarregat» i a qui molts països d''Amèrica i Europa reconeixen com a president encarregat, és un titella de Washington que busca enderrocar Maduro. El mandatari va manifestar que Guaidó intenta «dividir el país» i busca una «intervenció estrangera», de manera que incorre en violacions a les normes, alhora que subratlla que per això el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) i la Fiscalia General han pres «cartes en l'assumpte».

«Aquesta persona que creu que està en un joc, i que la política és un joc, i que pot violar la Constitució i les lleis. Més d'hora que tard haurà de respondre davant la justícia, davant les lleis. En tinc la seguretat absoluta», va indicar.

En aquest sentit, va recordar que la Contraloría General ha anunciat una auditoria patrimonial a Guaidó per presumptament rebre diners d'instàncies nacionals i internacionals sense justificació.

«Creuen que per la via d'una pallassada, d'un teatre, poden aconseguir dividir un país i aconseguir la intervenció estranger. Ara tot això té conseqüències legals, judicials», va explicar. El TSJ va prohibir el gener la sortida de Guaidó del país després que aquest s'autoproclamès «president encarregat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit