La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, va assegurar que després del rebuig de la cambra baixa als Pressupostos generals de l'Estat (PGE), al Govern no li queda «més remei» que convocar eleccions generals perquè ja «ha quedat en evidència els límits clars del PSOE per governar en solitari». «Assumeixo que hi haurà una convocatòria d'eleccions i estem preparats perquè aquesta Espanya feminista, democràtica i fraterna guanyi les eleccions», va assegurar en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés en finalitzar el Ple.

D'aquesta manera, la número dos de Podem va deixar clar que la seva formació dona per acabada la legislatura, en haver-se trencat la majoria que va fer possible la moció de censura. «Avui ha quedat en evidència el límit clar que té el Govern del PSOE per governar en solitari», va sentenciar.

Això sí, la portaveu de Podem va evitar comentar possibles dates per a aquestes hipotètiques eleccions anticipades, ja que es tracta d'una decisió que li correspon al president del Govern, Pedro Sánchez. De fet, Montero creu que el president convocarà les eleccions «quan més li convingui a ell i al PSOE». «Nosaltres estem preparats perquè aquesta Espa-nya feminista, fraterna i democràtica guanyi les eleccions, les convoqui quan les convoqui per quan siguin», va reafirmar, sense entrar en el debat de dates. En tot cas, la dirigent morada va reafirmar que la posició del seu partit segueix sent la mateixa de sempre, i es va desmarcar de la petició realitzada al Govern pel coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, perquè aguanti la legislatura « tot el que faci falta» per seguir tirant endavant les lleis que estan negociant.

«Al Govern no li queda cap altre remei que convocar eleccions», va insistir Montero, que també va deixar clar que Podem treballarà per guanyar les eleccions i «perquè hi hagi un Govern de progrés i sòlid, que sigui capaç de no cedir i trontollar davant les pressions dels reaccionaris i permetre que Espanya avanci i no torni al passat».