Així actuaven dues dones detingudes per robar en cotxes al Bages i l'Anoia

Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues dones que haurien comès fins a tretze robatoris a l'interior de vehicles en àrees de servei de l'Anoia i el Garraf. Les arrestades, de 49 i 30 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Vilanova i la Geltrú (El Garraf) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), acumulaven gairebé 200 antecedents policials, diverses requisitòries judicials i una d'elles, a més, tenia pendent una ordre d'ingrés a presó per delictes contra el patrimoni. Després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 1 d'Igualada, una d'elles ha ingressat a presó mentre que l'altre ha quedat en llibertat amb càrrecs.

L'Ajuntament de Manresa anul·la els actes del dia de la Llum per la coincidència amb la convocatòria de vaga general

El dia central de la Festa de la Llum de Manresa d'enguany coincidirà amb la vaga general del 21 de febrer convocada per l'Intersindical-CSC coincidint amb l'inici del judici als presos independentistes, a la qual s'han sumat diverses entitats i partits polítics sobiranistes. L'Ajuntament de Manresa, també. Segons va poder saber Regió7, l'Ajuntament ha anul·lat tots els actes institucionals. De retruc, la resta d'activitats i celebracions que omplen aquesta jornada cada any no és faran o bé s'ajornaran, malgrat que n'hi ha alguna que encara s'ha de decidir. Serà, sens dubte, la Festa de la Llum més inusual de les que haurà viscut Manresa.

Un manresà crea l'única empresa al món que ven prediccions de riscos volcànics

Un manresà ha creat una empresa tecnològica única al món. Els seus clients potencials són les principals companyies d'aviació, els fabricants de motors per a avions, empreses d'assegurances a escala mundial i organismes internacionals com la Creu Roja. També, vaixells mercants. El producte que ofereix és predir una catàstrofe natural, i avaluar-ne l'impacte tant social com econòmic en temps real. Sobretot, les causades per erupcions volcàniques.

Dos ferits en un accident al pont de la Renfe de Manresa, entre ells un nen de 8 anys

Un nen de 8 anys i un home de 36 anys han resultat ferits lleus aquest dimecres a la tarda en un accident de trànsit al pont de l'estació de Renfe de Manresa, segons han informat fonts del SEM i de la Policia Local.

Manresa instal·larà comptadors solidaris als ocupes encara que no tingui permís dels propietaris

L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un programa que té per objectiu garantir el subministrament de serveis bàsics a famílies vulnerables que es troben en situació d'ocupació. Els comptadors socials només es poden instal·lar si es compleix que la família sigui vulnerable a criteri de serveis socials, que no hi hagi un conflicte veïnal, que el pis sigui propietat d'un gran tenidor i que l'habitatge disposi de les condicions de seguretat i d'edificació necessàries per a la instal·lació dels subministraments.

Els Bombers apaguen dos incendis d'habitatge a Sant Vicenç i a Manresa

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir al vespre per dos incendis d'habitatge a Sant Vicenç de Castellet i a Manresa, segons fonts del cos d'emergències. El primer va tenir lloc a 1/4 de 9 del vespre en un domicili del passeig Francesc Macià de Sant Vicenç, al número 42. Es va incendiar el cablejat elèctric del menjador i el foc es va propagar pel fals sostre i un sofà. Fins a l'indret s'hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers, però quan van arribar els inquilins ja havien pogut mig apagar el foc amb un extintor. Segons la Policia Local, no hi va haver ni ferits ni desallotjats.

El Pont i Avinyó tindran secundària als seus pobles a partir del curs vinent

El Pont de Vilomara i Avinyó disposaran ja a partir del proper curs d'oferta de secundària. És a dir, els alumnes d'aquests dos municipis que ara estan cursant sisè de primària ja no hauran de desplaçar-se a un altre municipi per continuar els estudis obligatoris (els centres de referència són els instituts de Sant Vicenç i d'Artés, respectivament), sinó que podran continuar-los des de primer fins a quart d'ESO a la seva població. Es tracta dels dos municipis del Bages que formen part de la llista de 25 instituts-escola a tot Catalunya que el departament d'Educació de la Generalitat ha apostat per materialitzar ja a partir del proper mes de setembre.