El judici als líders del procés independentista a Catalunya es continuarà celebrant, sense cap suspensió de les sessions ja previstes, malgrat l'anunci d'eleccions generals per al proper 28 d'abril, una data que coincideix amb la celebració de la vista.

Fonts jurídiques consultades per Europa Press van assenyalar que els magistrats de la Sala Penal descarten que la campanya i les eleccions siguin un motiu de suspensió de l'ordre de sessions que ja ha estat programat i que està en marxa.

La possibilitat de suspensió no està sobre la taula del tribunal com tampoc és prevista en la llei d'enjudiciament criminal, que en el seu capítol cinquè regula les causes de suspensió d'un judici oral, com una malaltia, l'absència d'un testimoni essencial o la necessitat de practicar diligències, i no recull com a tal la convocatòria d'eleccions.

La suspensió o ajornament de les sessions d'un judici és d'un poder amb el qual compta qualsevol tribunal i, de fet, és una pràctica habitual que els jutges s'abstinguin de prendre decisions que puguin incidir en campanyes electorals, com una citació a un polític o una sentència sobre un partit. En aquests casos, és habitual que esperin a pronunciar-se un cop la ciutadania ha votat.

Per aquest motiu, i després del fracàs de l'aprovació dels pressupostos, diverses veus pensaven sobre les conseqüències que tindria el judici sobre les eleccions i viceversa, en considerar raonable estudiar la possibilitat de suspendre les sessions, almenys durant els 15 dies que dura oficialment la campanya.

No obstant això, les fonts consultades per Europa Press indiquen que aquesta opció no està ni ha estat en cap moment sobre la taula perquè el calendari del judici ja està acordat i té els seus temps, al marge de l'esdevenir de la política nacional. Plantegen, a més, que influiria més sobre la campanya una suspensió del judici amb motiu de les eleccions que mantenir el calendari previst.