El president dels Estats Units, Donald Trump, promulgarà el projecte de finançament del Govern acordat pels partits al Congrés però declararà de totes maneres l'emergència nacional per tal d'aconseguir fons per a la «crisi humanitària» a la frontera amb Mèxic.

La secretària de premsa de la Casa Blanca, Sarah Sanders, va assenyalar que el mandatari «signarà el projecte de finançament del Govern i, com s'ha dit anteriorment, prendrà altres accions executives, inclosa una emergència nacional, per garantir que s'atura la crisi humanitària i de seguretat a la frontera».

«El president està complint de nou la seva promesa de construir el mur, protegir la frontera i garantir la seguretat del nostre gran país», va dir Sanders en un breu comunicat publicat en el seu compte oficial a la xarxa social Twitter.

En resposta, la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, va acusar el mandatari d'«evadir-se» del Congrés i va reiterar que la situació a la frontera «no és una emergència», tal com va recollir l'agència de notícies Reuters.