El lletrat d'Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde, va defensar l'estratègia de no contestar a les acusacions durant l'interrogatori d'aquest dijous. «Mai hem sucumbit a l'estratègia d'una acusació extravagant, no els donarem minuts perquè expliquin la seva teoria artificial, perquè es desmuntarà amb les proves», va manifestar Van den Eynde, que va qualificar el discurs de l'acusació de «quasi míting».

L'advocat va remarcar que el mateix tribunal ha dit que «el silenci no es pot interpretar en contra de l'acusat» i va terure importància al fet que Joaquim Forn sí que respongués a la fiscalia i a l'advocacia de l'Estat. «Estic content perquè tot és complementari», va dir. També va reconèixer que Junqueras està «contentíssim» d'haver-se pogut explicar. A la sortida del Tribunal Suprem, Andreu van den Eynde va defensar que sempre han mantingut la mateixa estratègia des del 2 de novembre del 2017, de no respondre a les acusacions. «Ens hem d'explicar davant del tribunal i de la gent», va manifestar. El lletrat considera que amb això Junqueras es va poder explicar «llargament» i «desmuntar tècnicament els elements del delicte». «Estem contents de donar explicacions però no de sotmetre'ns a les pretensions de les acusacions», va afegir.

«Valents i coratjosos»

El president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar d'«excepcionals, valents i coratjosos» els testimonis de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller d'Interior Quim Forn en el judici de l'1-O. Torra va afegir que «amb la veritat nua» han estat «capaços de desmuntar tot el cúmul de falsedats que aquesta causa arrossega». Torra va fer aquestes declaracions a Palma, a Mallorca, on va assistir al funeral de la filòloga Aina Moll. El president també va posar en relleu que, «des del primer dia, aquest judici ha despullat l'Estat espanyol». I va considerar que el judici vol «criminalitzar una idea» i «perseguir una ideologia democràtica, pacífica i no violenta».