El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va utilitzar la seva compareixença a la Conferència de Seguretat de Munic, que va viure el seu segon dia, per demanar a la Unió Europea que abandoni l'acord nuclear pactat amb l'Iran el 2015 i del qual els Estats Units es van retirar després d'acusar el Govern iranià d'incomplir els seus termes.

«Ha arribat el moment que els nostres socis europeus ens donin suport a nosaltres i al poble iranià. Ha arribat el moment que els nostres socis europeus es retirin de l'acord nuclear amb l'Iran», va assenyalar Pence.

El vicepresident dels Estats Units va manifestar que el suport que mantenen els països de la UE a l'acord -pel qual l'Iran es va reincorporar als mercats internacionals a canvi d'aclarir els dubtes sobre el seu programa nuclear- disminueix l'efecte de les sancions nord-americanes contra la república islàmica.

«Un nou holocaust»

D'altra banda, Pence va acusar ahir l'Iran d'estar preparant «un nou holocaust», en referència a les amenaces d'autoritats iranianes a Israel. «El règim iranià promou un holocaust i intenta aconseguir-ho», va afirmar Mike Pence. «L'antisemitisme no només està malament, és malvat», va afegir el vicepresident nord-americà, Mike Pence.

No obstant això, el portaveu del ministeri d'Afers Estrangers iranià, Bahram Qasemi, va rebutjar l'acusació i va recordar la llarga història de convivència entre religions a l'Iran.

«La tradició històrica i cultural de coexistència i respecte per a les religions divines, en particular el judaisme, està registrat en documents fiables de diversos països», va apuntar Qasemi.