La Fiscalia de França ha obert una investigació per les denúncies d'agressió sexual contra el representant del Papa a França, el cardenal Luigi Ventura, segons van informar ahir divendres fonts judicials.

Les acusacions van ser avançades pel diari francès Le Monde, que assegura que Ventura, de 74 anys, ha estat acusat de fer tocaments a un jove treballador de París. Ventura també ha servit com a nunci del Papa a diferents països com Costa d'Ivori, Burkina Faso, Níger, Xile i Canadà.

Aquest fet s'ha produït després d'una sèrie d'escàndols d'abusos sexuals de l'Església catòlica a Xile, Estats Units, Alemanya i Austràlia. La propera setmana hi ha prevista la celebració al Vaticà d'una cimera especial sobre la prevenció del maltractament infantil per part del clergat, a la qual assistiran els presidents de les conferències episcopals de tot el món.

Per la seva banda, la Santa Seu va anunciar que està esperant «el resultat de les investigacions» sobre el nunci apostòlic. També va dir que havia tingut coneixement de la investigació a través de la premsa.