El diputat de la CUP Vidal Aragonés va defensar ahir que l'exvicepresident del Govern català Oriol Junqueras rebutgés respondre les preguntes de la Fiscalia i la resta d'acusacions del judici al Tribunal Suprem: «Per a nosaltres no és cap míting sinó una resposta a una acusació que és política i a la qual només es pot donar una resposta política», va comentar.

A preguntes de la premsa en castellà i després en català als voltants del Suprem, Aragonés va dir que si altres processats -com va fer Joaquim Forn- decideixen respondre al Ministeri Públic, hi tenen «el dret».

Segons el dirigent de la CUP, a la sala penal el que han de fer els processats és «respondre en termes polítics», i que després els advocats recorrin a «defenses tècniques per actuar amb rigor professional». La premsa li va preguntar si tem que aquesta estratègia perjudiqui Junqueras, a la qual cosa va contestar: «Si així ho fa, arribat el moment, per a nosaltres no és cap perjudici». «El paper que compleix el ministeri fiscal és sabut per tothom, no ha actuat quan ens han agredit o apallissat quan l'1 d'octubre estàvem fent un referèndum», va dir Aragonés, que va criticar que la Fiscalia ha actuat contra els dirigents que van promoure la independència.