L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va demanar ahir als alcaldes del país que el proper 21 de febrer «busquin la fórmula» per sumar-se a la vaga general que hi ha convocada i que s'aturi el país.

El president de l'entitat, Josep Maria Cervera, va dir durant els parlaments de la manifestació pel dret a l'autodeterminació que, malgrat la sensació que no s'avanci i que el camí es fa llarg, «moltes coses és mouen», i més quan «anem a la una».

En aquest sentit, va apel·lar a la «unitat d'acció i estratègica» de cara a les properes eleccions. Des dels CDR i l'ACDC també va demanar-se la participació ciutadana a la vaga general de dijous que ve, 21 de febrer.

Josep Maria Cervera va demanar a tots els alcaldes del país que es posin al costat dels seus veïns i defensin de la millor manera «el seu vot de l'1-O». En aquest sentit, va fer una crida a aturar el país el proper dijous, 21 de febrer, i a buscar la millor manera per participar a la vaga general que tindrà lloc dijous.

Cervera també va considerar que, després de l'inici del judici al procés aquesta setmana, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat han donat una imatge «imprecisa, car-rinclona rància» i que han quedat «desbordades» per les declaracions d'Oriol Junqueras i Quim Forn.