Tres desconeguts que anaven amb una furgoneta de color negre haurien intentat segrestar una alumna de l'escola Jacint Verdaguer de Sils, a Girona. L'alumna, una menor d'uns 12 anys, s'ha pogut desfer dels tres homes i ha corregut a explicar-ho als responsables de l'escola. Els fets haurien tingut lloc cap a tres quarts de tres de la tarda. Des del centre s'ha alertat la mare de la menor i també s'han posat els fets en coneixement de la policia. L'escola Jacint Verdaguer ha emès un comunicat alertant del cas, demanant "precaució" a les famílies i recomanant-los que, com a mínim durant els propers dies, els nens arribin i marxin acompanyats. En paral·lel, l'Ajuntament -que ha difós el cas per xarxes socials- ha informat que la Policia Local incrementarà la vigilància a l'exterior dels centres educatius del poble durant les hores d'entrada i sortida de les classes.

"Benvolgudes famílies, us informem que aquest migdia una alumna de la nostra escola ha patit un intent de segrest a la nostra vila". Així comença el comunicat que l'escola Jacint Verdaguer de Sils ha adreçat a les famílies del centre, seguint les recomanacions de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

L'intent de segrest hauria tingut lloc cap a tres quarts de tres, poc abans que comencessin les classes de la tarda. La menor, una nena de 12 anys, tornava de dinar a casa seva i es dirigia caminant cap a l'escola.

Ha estat aleshores quan tres desconeguts haurien sortit de dins d'una furgoneta negra i haurien provat d'endur-se-la. L'intent de segrest hauria tingut lloc en un carrer proper al centre educatiu. L'alumna s'hauria posat a cridar, alertant l'altra gent que hi havia a la zona, i hauria pogut evitar que se l'emportessin.

Denúncia als Mossos

Des de l'escola s'ha avisat la mare de la menor i també s'han posat els fets en coneixement de la policia. La dona ha anat a presentar denúncia aquesta mateixa tarda davant dels Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació.

Al comunicat que s'ha difós a les famílies, l'escola Jacint Verdaguer demana als pares que tinguin "precaució" i que, si algú veu un vehicle semblant que els pugui semblar sospitós, truqui a la Policia Local o als Mossos. A més, des del centre recomanen a les famílies que, com a mínim durant els propers dies, els nens entrin i surtin de l'escola acompanyats.

L'Ajuntament de Sils, que ha difós el cas a través de les xarxes socials, demana als veïns que estiguin "alerta" i explica que la Policia Local incrementarà la vigilància durant les hores d'entrada i sortida de les escoles. A més, el consistori també ha informat dels fets altres municipis veïns (entre aquests, Vidreres i Riudarenes).