La Fiscalia ha obert una investigació per tal d'aclarir els suposats abusos sexuals comesos per l'exprofessor i religiós de l'escola Claret de Barcelona Francesc Figueres a antics alumnes, segons han informat fonts jurídiques.

Fonts del ministeri fiscal van indicar a Efe que dilluns van incoar diligències d'investigació sobre aquest presumpte cas d'abusos sexuals, que es va destapar fa uns dies, quan un exalumne, Pau Bosch, va denunciar a través de les xarxes socials haver estat víctima de tocaments per part de Figueres fa vint anys.

La denúncia de Bosch va generar un fil a Twitter en què altres exalumnes van explicar que també havien estat víctimes d'abusos per part del mateix professor i que els fets «es van estendre a diversos cursos». Arran d'aquestes denúncies, el col·legi religiós concertat va apartar cautelarment de qualsevol activitat amb menors l'antic professor i religiós claretià Francesc Figueres i va comunicar els fets a la Fiscalia. La congregació dels claretians de Catalunya, a més a més, ha obert una adreça electrònica ( prevenim@claretians.cat) per rebre qualsevol comunicació sobre fets o sospites d'abusos als seus col·legis amb la finalitat que els casos no quedin en silenci i poder-los traslladar a la Fiscalia.

En aquest sentit, i pel que fa a la denúncia de dos exalumnes del col·legi dels claretians a Sallent per tocaments per part d'un professor laic, com va publicar diumenge Regió7, l'orde religiós també ha anunciat que portarà el cas a la Fiscalia, com que ja avançava aquest diari en l'edició d'ahir.