El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha paralitzat l'activitat als jutjats 1 i 6 de Martorell (Baix Llobregat) després que s'hagi desprès una part del sostre de l'edifici i hi hagi hagut un fuita d'aigua. El TSJC ha reclamat al departament de Justícia de la Generalitat que posi remei a la situació actual i a la precarietat denunciada reiteradament, i el seu titular, Jesús María Barrientos, ha fet un pas a part i ha notificat la situació i la suposada manca de voluntat de la conselleria per resoldre les mancances denunciades al Consell General del Poder Judicial.

El 16 de gener passat, la Generalitat va anunciar que faria uns nous jutjats a Martorell, en uns terrenys al costat de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat, en un espai que justament era de l'empresa ferroviària.

La mesura de paralització l'ha ordenat el president del TSJC, Jesús María Barrientos, després de constatar, a partir de la documentació facilitada per la jutgessa degana dels jutjats de Martorell, que l'esfondrament parcial ha afectat diversos expedients i mobiliari també per l'efecte de l'aigua que hi ha caigut. Barrientos afirma que ha pres aquesta decisió davant les «reiterades» peticions i requeriments dirigits al departament de Justícia «sense que s'hagin pres mesures que tendeixin a solucionar el problema greu de les instal·lacions».