Els diputats d'ERC i del PDeCAT no participaran en la jornada d'avui en els debats previstos en el ple del Congrés dels Diputats i només s'hi acostaran a última hora del dia per participar en les votacions. D'aquesta manera els diputats independentistes secundaran així la vaga general convocada a Catalunya per protestar contra el judici als promotors del referèndum sobre la independència que va tenir lloc l'1 d'octubre del 2017.

La vaga sobiranista serà secundada a Catalunya pel Govern de la Generalitat encapçalat per Quim Torra i els seus consellers, així com també pels partits independentistes, i tindrà també el seu reflex al Congrés dels diputats, segons van indicar a Europa Press les fonts d'ERC i del PDeCAT.

Així, la previsió és que els diputats de tots dos partits independentistes es limitin a participar en les votacions previstes al final del ple del Congrés i que no prenguin la paraula als diferents debats de la jornada.

Per part d'Esquerra apunten que potser intervinguin en l'últim debat de la jornada, però si ho fan serà per parlar del judici del procés, asseguren les fonts consultades.

De fet, els diputats d'aquesta formació tene previst seguir durant el matí d'avui la declaració que farà davant del Tribunal Suprem l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.