20 de febrer de 2019
20.02.2019
Regió7

Processen el Cuco i la seva mare per fals testimoni en el judici de Martadel Castillo

20.02.2019 | 00:14

El jutge ha acordat continuar pel tràmit de procediment abreujat les actuacions contra Francisco Javier García, conegut com el Cuco i que va ser condemnat a dos anys i onze mesos d'internament per encobrir l'assassinat de Marta del Castillo, i la seva mare, Rosalía G.M., per fals testimoni, en relació amb les declaracions que van realitzar durant el judici celebrat el 2011 per l'esmentat crim.

En l'acte del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sevilla, amb data d'11 de febrer, el jutge instructor Carlos Mahón decreta el sobreseïment lliure de la causa per extinció de la responsabilitat criminal de la parella de la mare, Ángel Manuel R.C., per la seva mort, reservant als perjudicats les accions civils que els poguessin assistir.

A més, acorda traslladar al fiscal i l'acusació exercida per l'advocada Immaculada Torres en representació dels pares de Marta del Castillo perquè, en el termini comú de deu dies, sol·licitin l'obertura del judici oral formulat o el sobreseïment de la causa.

El jutge assenyala que abans que Francisco Javier García, Rosalía G.M. i Ángel Manuel R.C. declaressin com a testimonis al judici que va celebrar l'Audiència de Sevilla contra els adults acusats, «van ordir un pla» per «enganyar el tribunal» sobre els fets de la nit de la mort de Marta del Castillo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit