21 de febrer de 2019
21.02.2019

ERC i Sobiranistes aborden una possible aliança el 28-O

La Crida afirma que inicia contactes per acordar una candidatura conjunta

20.02.2019 | 22:43
La diputada Elisenda Alamany

Diversos representants d'ERC i de la plataforma Sobiranistes, que lidera la diputada Elisenda Alamany, mantenen converses sobre una possible aliança de cara a les eleccions generals del 28 d'abril. Els contactes es produeixen després del distanciament d'Alamany del seu partit, els comuns, que la van portar primer a fundar aquesta plataforma i després a abandonar el grup parlamentari i convertir-se en diputada no adscrita.

ERC i Sobiranistes han mantingut contactes, però no hi ha cap decisió presa, entre altres coses perquè l'anunci de l'avanç electoral és molt recent i encara hi ha marge per configurar les llistes: «De moment res concret. Només aproximacions», resumeixen les fonts oficials.

Amb l'objectiu d'eixamplar la seva base de votants, en les últimes convocatòries electorals ERC ja ha incorporat a les seves llistes candidats d'altres partits polítics, teixint aliances per exemple amb Demòcrates -de l'òrbita democristiana- i amb MES -de l'òrbita socialista-. Amb un eventual pacte amb Sobiranistes, ERC buscaria acostar-se al votant més afí als comuns, partit amb el qual precisament es va disputar la victòria a les dues últimes convocatòries de les eleccions generals -en què els republicans van quedar segons per darrere de la llista de Xavier Domènech-.

D'altra banda, el secretari general de la Crida Nacional per la República, Toni Morral, va explicar ahir que la seva formació ja ha iniciat converses amb els partits sobiranistes (PDeCAT, ERC, la CUP i comuns), per intentar acordar una candidatura unitària per a les eleccions del 28 d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit