La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va advocar perquè la jornada de vaga prevista per avui a Catalunya sigui «un dia d'estricta normalitat» i es respecti els qui decideixin anar a treballar.

«El qui no vulgui, té tot el dret i mereix tot el respecte. No s'ha de dubtar que s'ha de ser respectuós amb aquell que vulgui treballar», va afirmar ahir en declaracions als mitjans a Esparreguera.

La Intersindical-CSC ha convocat una vaga coincidint amb el judici al referèndum de l'1 d'octubre del 2017 al Tribunal Suprem, una cort per la qual Cunillera va demanar «respecte total i absolut».

«La Delegació del Govern central no té cap opinió sobre la celebració d'un judici que no és del seu àmbit ni competència i que se celebra amb total normalitat i amb una transparència total i absoluta», va dir.

Preguntada pel fet que el Govern català hagi suspès la seva agenda pública per la vaga d'avui, va respondre que «cadascú administra com pot o sap», però ha destacat que hi ha qüestions pendents de resoldre i que necessiten posar-se a treballar.

«No sé si el país està com perquè no treballem tots els dies de l'any. Quan un està ficat en política no treballa de dilluns a divendres, treballa tots els dies», va subratllar. Així mateix, va destacar que la vaga «ha sumat uns determinats sindicats però d'altres no» i que els cossos i forces d'ordre vetllaran per la seguretat de la jornada.

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, va acusar el Govern de sumar-se a la vaga general i va considera que «És un tancament polític i governamental». Va alertar que és «insòlit que el Govern doni suport a una vaga política» i va recriminar que això hagi provocat l'ajornament del ple del Parlament que s'havia de celebrar aquesta setmana.

Finalment, el secretari general del PP català, Daniel Serrano, va reclamar a Torra, que «desobeeixi Puigdemont i no segueixi les seves indicacions de secundar la vaga general» d'avui. En roda de premsa, el dirigent popular va exigir a Torra que garanteixi la mobilitat durant la jornada de protesta «per part d'un grup de fanàtics».