El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va decidir prohibir la roda de premsa en la qual havien de participar dilluns diversos membres dels partits d'extrema dreta Falange Espanyola i Democracia Nacional, en concloure que l'acte planteja problemes de seguretat i amenaça la «integritat i dignitat» de la institució.

La conferència es va programar amb el títol «El futur de les veritables forces patriòtiques a Espanya per la unitat i la llibertat», i havia estat organitzada per l'eurodiputat alemany Udo Voigt, del partit neonazi NPD, a qui el 2015 l'Eurocambra li va impedir un altre esdeveniment per les mateixes raons. Les regles de la institució confereixen al president els poders per garantir la seguretat general en les dependències de l'Eurocambra i per això pot «evitar o aturar» qualsevol «pertorbació del funcionament adequat de les activitats parlamentàries i salvaguardar la integritat de la institució», van explicar fonts europarlamentàries. La decisió de Tajani es fonamenta en l'aplicació d'aquestes normes, després de la recomanació de la direcció general de Comunicació, i segueix la jurisprudència marcada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea que el 2015 va resoldre en contra de l'eurodiputat alemany.

El Tribunal de la UE va confirmar llavors que «no existeix un dret incondicional d'accés a les instal·lacions del Parlament amb finalitats de propaganda política» i que la seu de l'Eurocambra «no és el lloc on tothom pugui expressar enterament els seus desitjos».