El judici contra els 12 líders independentites catalans és previst que s'allargui durant tres mesos i tant les defenses, com l'Estat i el propi Tribunal Suprem han considerat oportú que totes les sessions que el conformaran es puguin seguir en directe a través de diferents plataformes. Si tens pensat seguir el cas, en aquest article recollim les diferents opcions on veure el judici del procés a partir del 12 de febrer i fins que acabi.

Senyal en directe del judici a Regió7.cat

A través de www.regió7.cat, i gràcies al senyal ofert per RTVE, els lectors del diari poden seguir cadascuna de les sessions del judici del procés en directe, sense locució.

A més, a l'edició digital de Regió7, també es pot accedir a un complet especial sobre el judici al procés, amb informació sobre els delictes i penes que l'acusació demana per a cadascun dels 12 encausats (9 dels quals es troben en presó preventiva: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa), una fitxa per a cada un d'ells així com articles d'anàlisi i un vídeo-blog setmanal a càrrec de Xavier Domènech.

Horari i calendari de les vistes

Les sessions del judici es repartiran entre dimarts, dimecres i dijous i, de moment, s'han assenyalat les primeres sis, les de les dues primeres setmanes. Començaran a les 10 del matí i s'allargaran fins les 6 de la tarda. Quan els presos, abandonaran la presó entorn les 7 del matí i dinaran a la seu del Tribunal Suprem amb un càtering especial.

No es descarta que, segons avanci el judici, es puguin habilitar més dies de la setmana per celebrar les sessions

TVE emetrà totes les sessions del judici, només a Catalunya

Televisió Espanyola ha informat que també emetrà les sessions íntegres del judici del procés en català. Ho farà pel Canal 24 horas en desconnexió a Catalunya. Presentat per Laura Mesa, la cadena retransmetrà totes les sessions i comptarà amb connexions amb tres periodistes catalans desplaçats a Madrid, dins de l'"amplia cobertura" que oferirà RTVE Catalunya del judici als líders independentistes. El programa 'Vespre 24h' del Canal 24h, presentat per Marta Sugrañes, farà una anàlisi diària del judici, amb una duració especial d'una hora tots els dies que hi hagi sessions.

TV3 també emet les sessions del judici

Ja sigui a través de TV3 o pel 324, la cadena pública catalana també farà mentre duri el judici un ampli seguiment informatiu que inclou l'emissió en directe de les sessions que el formaran.

Seguiment per ràdio

Pel que fa RNE, Ràdio 4 prestarà una atenció destacada del judici des de primera hora amb 'El Matí a Ràdio 4', fins a la nit, amb el programa 'Realpolitik'. Així com TVE Catalunya, tres periodistes de Ràdio Nacional de Barcelona viatjaran a Madrid per seguir el judici i informar-ne a les emissores Radio 1, Ràdio 4 i Radio 5.