La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha anunciat que diumenge viatjarà a Waterloo acompanyada dels diputats del seu grup al Parlament per «recordar» a l'expresident Carles Puigdemont que «la república no existeix i que no és president de res». Així ho va avançar en un comunicat, en el qual va definir Puigdemont com «simplement un fugat de la justícia». També va anunciar que diran a Puigdemont que «no parli en nom de Catalu-nya» perquè són «molts més» els que volen seguir sent catalans, espanyols i europeus.

D'altra banda, sobre la vaga sobiranista d'ahir, Arrimadas va denunciar que va ser «un altre dia de caos», amb els «carrers presos pels comandos violents encoratjats» pel president de la Generalitat, Quim Torra. Segons Arrimadas, a Catalunya «no hi ha un Govern, sinó un desgovern dirigit per un fugat de la justícia a Waterloo», mentre que Pedro Sánchez i el seu Govern «no fan res i abandonen milions de catalans». La cap de l'oposició va assegurar que el seu partit sí que defensa els «catalans no independentistes».

D'altra banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va acusar Pedro Sánchez de «no fer la seva feina» a Catalunya perquè està «en mans» dels partits independentistes.