La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha evitat garantir que l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos es faci abans de les eleccions espanyoles del 28 d'abril. Tanmateix, Celáa ha reivindicat que l'executiu de Pedro Sánchez ha complert fins ara tots els compromisos per dur-la a terme i ha arribat al final del procediment administratiu per treure les restes del dictador del mausoleu. La ministra portaveu ha dit que el procés per ha estat "més llarg" del que van imaginar en un principi, ja que ha estat "garantista". "Tant de bo les víctimes del dictador haguessin tingut les garanties que ha tingut la família Franco", ha dit Celáa aquest divendres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Fonts del govern espanyol han apuntat que l'executiu no vol forçar els terminis ni té ansietat per treure el cos del dictador abans de les eleccions espanyoles. Tampoc tenen pressa de fer-ho abans que s'hi pronunciï el Tribunal Suprem, si la família Franco presenta recurs. Sobre l'oposició del prior del Valle de los Caídos, Celáa ha remarcat que és el poder civil qui té el dret d'ordenar l'exhumació i ha recordat que el Vaticà els ha comunicat que no s'hi oposarà.

L'executiu espanyol va aprovar ordenar l'exhumació fa una setmana i va donar un últim termini de 15 dies a la família del dictador per proposar una alternativa a la cripta de la Catedral de l'Almudena. L'executiu espanyol va iniciar els tràmits de l'exhumació el 24 d'agost, poc després que Pedro Sánchez arribés a la Moncloa.

El Consell de Ministres va aprovar un reial decret per canviar el redactat de l'article 16.3 de la Llei de memòria històrica i va indicar que només podien estar enterrats al Valle de los Caídos persones que haguessin mort en la Guerra Civil.