22 de febrer de 2019
22.02.2019

Maduro tanca la frontera amb Brasil per evitar l'entrada d'ajuda humanitària

Anuncia que l'executiu estudia també el tancament dels passosamb Colòmbia

21.02.2019 | 23:47

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va anunciar ahir el tancament de la frontera amb Brasil i va remaracar que el Govern «està avaluant» adoptar aquesta mateixa mesura en el cas de la frontera amb Colòmbia. L'objectiu és evitar l'entrada de l'ajuda humanitària que en aquest moment es concentra a les fronteres del país.

«Des d'avui [ahir per al lector] és tancada la frontera amb Brasil. Totes les mesures d'assegurament i fins a nou avís», va dir durant una videoconferència a la seu del Comando Estratègic Operacional de la Força Armada Nacional Bolivariana (FANB).

Maduro va detallar que la mesura entrarà en vigor a les 20.00 hores (la 1.00 hores de divendres a Espanya), segons va recollir l'agència estatal veneçolana de notícies, AVN.

Així mateix, el cap de l'executiu veneçolà va revelar que se sospesa el «tancament total de la frontera amb Colòmbia». «Jo vull que sigui una frontera dinàmica i oberta, però sense provocacions, sense agressions, perquè estic obligat com a cap d'Estat, cap de Govern i comandant en cap de la FANB a garantir la tranquil·litat i la pau», va assenyalar.

D'altra banda, Maduro va responsabilitzar el president del país veí, Iván Duque, de qualsevol «acte de violència» que es produeixi a la frontera, on s'està concentrant l'ajuda enviada per diversos països, entre ells els Estats Units, i que l'oposició espera fer entrar a partir d'aquest dissabte al país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit