La portaveu del Govern i ministra d'Educació, Isabel Celaá, va criticar ahir el viatge que farà aquest diumenge a Waterloo la portaveu de l'Executiva de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, per dir a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, fugit de la justícia espanyola, que la República catalana «no existeix».

«Ara que el Tribunal Suprem està fent la seva tasca, no és sensat anunciar un viatge a Waterloo per insistir en una política de confrontació que només beneficia els radicals», va declarar la portaveu del Govern amb referència al judici dels líders independentistes pel seu paper en el procés sobiranista.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá va afirmar que, anant a la casa on resideix Puigdemont, Inés Arrimadas i la resta de diputats del Parlament que l'acompanyaran contribueixen a «internacionalitzar la tensió i el dany causat per l'independentisme», la qual cosa li sembla «una insensatesa» tenint en compte que diuen defensar l'acció de la Justícia.

La dirigent de Cs no pretén reunir-se amb l'expresident català (que va ser processat pel Suprem però va marxar d'Espanya per evitar ser empresonat i jutjat), i es limitarà a fer unes declaracions a la premsa a Waterloo per recordar «que la República no existeix, que no és president de res, simplement un fugat de la Justícia i que la majoria de catalans volen seguir sent catalans, espanyols i europeus».

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, va recriminar que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, vagi de viatge a Waterloo, però «no es va atrevir a presentar-se a la investidura» després d'haver guanyat les eleccions a Catalunya.

El vicepresident del Govern català, Pere Aragonès, va aconsellar ahir divendres a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que si vol dialogar, que vagi «a la plaça de Sant Jaume», on hi ha el Palau de la Generalitat, i no a Waterloo.