El Suprem ha condensat les testificals dels primers testimonis del judici del procés el 27 i 28 de febrer, en quedar dos acusats per declarar, i l'expresident Mariano Rajoy, la seva segona Soraya Saénz de Santamaría i el president del Parlament, Roger Torrent, compareixeran dimecres. Encara que estava previst que ho fessin dimarts, el tribunal ha hagut de modificar el calendari en no haver declarat encara el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ni l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, els dos últims interrogatoris pendents.

Així, el Suprem, que ha optat per avançar les testificals dels polítics per allunyar-los de la campanya electoral del 28-A, ha condensat les vint declaracions que havia previst per a tres dies en dos, amb deu compareixences per dia i un interval de mitja hora per a cadascun. Serà Rajoy l'encarregat d'obrir la sessió de tarda de dimecres a les 4, després que ja hagin comparegut al matí Saénz de Santamaría i l'exministre Cristóbal Montoro. Aquell dia també hauran de comparèixer l'expresident de la Generalitat Artur Mas i el president del Parlament, Roger Torrent; mentre que dijous es reserva per al lehendakari, Iñigo Urkullu; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i l'exministre Juan Ignacio Zoido, entre altres.

D'altra banda, la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Mercedes Armas, que va ordenar a les forces de seguretat impedir la celebració de l'1-O, ha rebutjat integrar la sala de l'alt tribunal català que jutjarà per desobediència els companys de Forcadell a la mesa del Parlament.