La Policia del Vietnam va arrestar ahir dos exministres d'Informació, Nguyen Bac Són i Truong Minh Tuan, sota la sospita d'haver malversat fons públics en el marc d'una iniciativa contra la corrupció. Aquestes operacions han enviat a la presó un membre de l'actual govern i molts altres alts càr-recs de diversos àmbits de la política i de l'economia del país asiàtic.

La Fiscalia va emetre una ordre d'enjudiciament per a Son i Tuan per «violar les regulacions sobre l'administració i l'ús del capital d'inversió pública que causen greus conseqüències», segons fonts de la policia. La notícia arriba quan els mitjans de comunicació del tot el món són a Hanoi per a la segona cimera entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, programada del 27 al 28 de febrer.

Son va ser el ministre d'Informació del Vietnam de 2011 a 2016 i Tuan va ocupar el càrrec des 2016 fins a l'any passat quan va ser suspès per mala administració en la firma de l'Estat de telecomunicacions Mobifone.