L'expresident Carles Puigdemont va convidar ahir la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que vagi avui a casa seva. «Si vol dir-me alguna cosa que entri i m'ho digui a la cara», va dir Puigdemont en relació amb la visita que té prevista Arrimadas a Waterloo.

Així, el líder de Junts per Catalunya va assegurar que la líder de l'oposició té «les portes obertes» per reunir-se amb ell, però va avisar que ell no participarà en cap «xou mediàtic» a les portes de casa seva.

Puigdemont va afirmar que la rebria amb «molt interès i respecte» per «debatre» sobre la situació a Catalunya. «Si fa més de 1.300 quilòmetres, que faci 10 metres més i entri aquí», va dir Puigdemont davant dels mitjans després de la primera reunió presencial del Consell per a la República.

Puigdemont va assegurar que li agradaria mantenir una reunió amb Arrimadas i que té «moltes ganes» de regalar-li el seu llibre «perquè el pugui llegir» i puguin «discutir». «No la puc obligar a fer-ho, lògicament», va dir, però creu que seria «una mica estrany» si va davant de casa seva i no hi entra. D'altra banda, Puigdemont va recordar que no seria «la primera vegada que un representant de Ciutadans» entra a la seva residència de Waterloo.

Sobre la seva queixa presentada el divendres a la Defensora del Poble Europeu per la prohibició del seu acte a l'Eurocambra, Puigdemont va assegurar que l'organisme «té material per demanar explicacions» al president de l'Eurocambra Antonio Tajani. Tot i això, Puigdemont espera que la defensora Emili O'Reilly li demani més informació sobre els fets i que «conclogui» si Tajani va actuar o no d'acord amb «els valors fonamentals de la UE».

«És una mesura molt dràstica que contrasta amb la permissivitat que té en altres àmbits», va recriminar Puigdemont a Tajani, i va assegurar que les raons de seguretat al·legades per la institució són «dubtoses».

D'altra banda, Poble Lliure va anunciar ahir que s'incorpora a l'executiva del Consell per a la República i va participar en la primera reunió presencial a Waterloo ahir al matí. L'expresident Carles Puigdemont va donar la benvinguda a Guillem Fuster com a representant d'aquest corrent intern de la CUP. En la roda de premsa posterior, Puigdemont va anunciar que el Consell per la República presentarà «una proposta estratègica per culminar el procés d'independència».