Els exconsellers del Govern de Carles Puigdemont en presó preventiva compareixen aquest dimarts en la primera sessió del judici a la cúpula del procés en el Tribunal Suprem amb la insígnia de la Generalitat a la solapa i sense llaços grocs, que únicament llueix l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sánchez.

En la seva primera aparició pública després de mesos en presó preventiva, l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva llueixen a la solapa de la seva jaqueta la insígnia de la Generalitat que acostumen a portar els membres de Consell Executiu.

De la seva banda, l'exconsellera Dolors Bassa, també en presó preventiva, no porta cap símbol polític, igual que el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Dels dotze acusats, únicament l'exlíder de l'ANC i diputat de JxCAT Jordi Sànchez llueix un petit llaç groc, mentre els tres exconsellers que no estan en presó preventiva -Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs- no porten cap símbol polític a la seva vestimenta. L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, també en presó preventiva, ha acudit al Suprem amb una insígnia institucional a la solapa.

Tots els acusats van vestits amb vestit, encara que en la seva primera compareixença en el judici l'exvicepresident Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han optat per no portar corbata.

Sí que llueix el llaç groc l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, que seu a primera fila de l'espai dedicat al públic, ocupant un dels tres seients que el Suprem ha reservat per al Govern en la jornada inicial del judici.