La líder de Ciutadans a Catalu-nya, Inés Arrimadas, va anunciar ahir el seu salt a la política espa-nyola i que es presentarà a les primàries per ser cap de llista del partit taronja per Barcelona a les eleccions del 28 d'abril. «Ha arribat el moment de fer fora Sánchez de la Moncloa. M'hi deixaré la pell perquè Albert Rivera sigui el pròxim president del Govern espanyol», va exclamar Arrimadas en el moment de fer l'anunci, en un míting conjunt amb Rivera a Madrid.

El líder de la formació va celebrar que «la dona més preparada i valenta» de la política espanyola sigui al seu costat en la pròxima campanya: «Això vol dir que anem a totes i que volem governar Espanya. El 28-A hem d'omplir les urnes de vots taronges enviant Sánchez a l'oposició».

Inés Arrimadas va assegurar que les pròximes eleccions generals representen un «moment històric» per al constitucionalisme i va dir que el defensarà «allà on és més difícil». És en aquest context que la líder de Cs a Catalunya aposta per fer un «pas endavant» i s'afegeix al projecte estatal de Rivera, essent cap de llista per Barcelona -haurà de superar unes primàries abans.

«Tinc la gran responsabilitat de defensar els constitucionalistes catalans, però estic segura que la llibertat i la convivència només arribarà a Catalunya si Cs governa a Espanya», va assegurar. En aquest sentit, Arrimadas va afirmar que seria de «justícia poètica» que fos Rivera, «un català», qui encapçali el govern que sorgeixi de les eleccions del 28-A.

En la seva presentació en ple centre de la capital espanyola, la líder taronja va assegurar que «no és fàcil» ser de Cs a Catalunya i va rescatar les crítiques recurrents de la formació a la política lingüística o al model educatiu. «Tenim un problema que afecta el cor de la societat, el nacionalisme».

Arrimadas també va carregar contra el govern de Pedro Sánchez i el seu diàleg amb el Govern: «Qualsevol regidor de Cs té més valentia que tot el govern de Sánchez per defensar el constitucionalisme». Segons la líder de Cs, el PSOE ha «abandonat» els catalans en benefici d'un «separatisme descontrolat».

Inés Arrimadas va formar part de les llistes de Cs al Parlament de Catalunya l'any 2012 i els següents comicis, els de 2015 i 2017 ja en va ser la cap de llista, després del salt a Madrid del líder de la formació taronja, Albert Rivera, unes passes que ara ella també segueix amb la seva candidatura.

Roldán, substituta d'Arrimadas

Després d'haver-se confirmat que Inés Arrimadas opta per Madrid, la senadora i diputada al Parlament Lorena Roldán la substituirà al capdavant de Cs quan l'encara líder del partit taronja deixi la cambra catalana. Ahir, Roldán va ser una de les primeres a mostrar el seu suport a Arrimadas via Twitter, després que aquesta confirmés la seva voluntat a ser cap de llista a les eleccions del 28-A per Barcelona.

«Molta sort en aquesta nova etapa. La teva valentia, fermesa i determinació en defensa de la llibertat a Catalunya ens continuarà acompanyant allà on siguis. Serà un honor que siguis la veu de milions de catalans al Congrés», va piular.

Malgrat les fonts que apunten a Lorena Roldán, des de Ciutadans ahir no van descartar que el relleu d'Arrimadas l'assumís el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa. De moment, Arrimadas seguirà com a presidenta del partit al Parlament i com a cap de l'oposició.

El Partit Popular va ser un dels primers a reaccionar públicament a la decisió d'Inés Arrimadas. El seu president a Catalunya, Alejandro Fernández, va dir a través de les xarxes socials que «respecta» la seva decisió però li va recordar que ell va fer el camí a la inversa, deixant l'escó al Congrés per estar al costat de la gent a Catalunya, perquè és aquí on més cal «presentar la batalla de les idees».

Fernández també va mostrar la seva «estupefacció» pel viatge d'Arrimadas a Waterloo perquè considera que «legitima a un pròfug de la justícia» i «cau en una retòrica populista» que li fa el joc a Carles Puigdemont. Pel popular, Arrimadas «dona oxigen» a l'expresident de la Generalitat quan el que caldria fer «és aïllar-lo».

Per la seva banda, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va retreure ahir a Arrimadas que «el seu vot i triomf no han servit absolutament de res». Batet l'acusa d'haver estat «incapaç» des que va gua-nyar a les eleccions de fer una «sola proposta política» o de donar una sortida a la «crisi territorial». Tot i això, afirma que respecta la decisió del partit taronja. En declaracions aquest ahir al vespre a l'acte de presentació de la candidata socialista a l'alcaldia de Valls, Rosa Maria Ibarra, Batet també va referir-se al viatge d'Arrimadas a Waterloo. «No sabem gaire bé amb quin objectiu hi va, si per donar carta a un senyor que va fugir de la justícia espanyola o perquè li interessa fer el joc als independentistes i internacionalitzar el conflicte», va reblar la ministra.

El portaveu parlamentari del PNB, Aitor Esteban, va assegurar ahir que Arrimadas farà «un Maroto», l'exalcalde de Vitòria que ara és diputat pel PP. En un acte amb les joventuts del PNB, Esteban va afirmar que la decisió d'Arrimadas d'abandonar el seu càrrec al Parlament per postular-se com a candidata al Congrés dels Diputats «ja l'hem vista amb Javier Maroto». «Molt comprometre's amb una ciutat o amb Euskadi, o en el cas d'Arrimadas amb Catalunya, però al final el que els importa és Madrid», va criticar. A part, Esteban va lamentar que «la política espanyola del dia a dia és la brega per la brega».