El president espanyol va cridar ahir a la mobilització de l'Espanya «progressista» però també la «sensata i moderada» el 28 d'abril davant d'uns comicis que no són unes «eleccions més» sobre les sigles de partits sinó que han de decidir el model de societat en què «no només hi càpiguen els tres partits de la plaça Colón». «Apostem pel progrés de tots, no només del d'uns quants a costa de la majoria», va afirmar.

Sánchez va assegurar que no es «resigna» a uns partits que representen el passat i que estan «buits de principis i plens d'oportunisme». En aquest sentit,va demanar «donar l'esquena» a la dreta de la «crispació», que té «més sigles que idees» i que només busca la «involució del país».

El cap de l'executiu espanyol va lamentar que partits que s'autoanomenen liberals «posin un cordó sanitari al PSOE». «Deixem de dir liberal a qui no ho és. Els liberals a Europa defensen les llibertats i fan gala de no pactar amb la ultradreta i no mercadejar amb les dones per arribar al poder», va reblar. Així, creu que aquest és el motiu pel qual s'encadenen a la ultradreta, davant d'unes enquestes que «els van malament», posant fre a Espanya i anant «marxa enrere».

Sánchez ja escalfa motors per a les mobilitzacions feministes del proper 8 de març i ahir va acusar les tres formacions de dreta que representen PP, Ciutadans i Vox de pretendre fer de les dones «ciutadanes de tercera».

En la clausura de la convenció que el Partit Socialista Europeu (PES) celebra des de divendres a Madrid, Sánchez va subratllar la poca traça que cometen aquests partits «en el segle de les dones». «Volen expulsar les dones i van a ser ells els expulsats precisament per les dones», va vaticinar Sánchez, que no comprèn «què li passa a la dreta» amb el sexe femení.

«Uns defensen els ventres de lloguer», fent referència a Ciutadans, «altres la supressió de l'avortament», en al·lusió al partit de Pablo Casado, «i altres banalitzen amb la violència de gènere», en referència a Vox, va deixar anar Sánchez, que promet que «mentre hi hagi un president socialista» es defensarà la igualtat entre homes i dones.

El president del govern espanyol va fer aquestes declaracions en la clausura de la convenció del Partit Socialista Europeu a Madrid, en què Òmnium Cultural i Madrilenys pel dret a decidir es van concentrar per protestar contra el judici de l'1-O.