Aràbia Saudita va nomenar la princesa Rima bint Bandar bin Sultan bin Abdulaziz Al Saud com la seva nova ambaixadora als Estats Units, el que la converteix en la primera dona saudita a ocupar un lloc com a ambaixadora. La princesa Rima va ser educada a universitats nord-americanes i ha treballat com a consellera a l'oficina del príncep hereu Mohammed bin Salman. També és l'actual presidenta de la Federació Saudita d'Esports.

La princesa Rima substituirà el príncep Khàlid bin Salman, el fill del rei Salman i germà menor del príncep hereu, que va assumir el càrrec el 2017. En un altre decret, el príncep Jalid va assumir el rol de viceministre de Defensa, per sota del seu germà.

Diversos sectors al·leguen que la decisió de nomenar una dona per al càrrec forma part d'una campanya per part del règim saudita per millorar la seva imatge a nivell internacional després de l'escàndol que va suposar la mort al consolat saudita d'Istanbul del periodista Jamal Khashoggi.

Khashoggi, un periodista crític amb el règim saudita que vivia fora del país i que escrivia per al diari The Washington Post, va ser assassinat el 2 d'octubre de 2018 a l'interior del Consolat d'Aràbia Saudita a Istanbul.