Ja són 150 els morts per la intoxicació per alcohol il·legal que va tenir lloc aquesta setmana a l'estat indi d'Assam, al nord-est del país, segons van confirmar ahir fonts oficials, que eleven a més de 170 el nombre d'hospitalitzats.

Les víctimes eren majoritàriament treballadors de plantacions de te a les localitats de Golaghat i Jorhat, els quals van beure una infusió de metanol dijous a la nit.

Alguns dels ingressats es troben en estat greu i la xifra de morts en aquest incident podria augmentar, segons les autoritats, que han anunciat la detenció de 14 sospitosos. El d'Assam és un dels pitjors casos d'enverinament registrats en la història recent del país. Unes 200 persones van morir el 1992 a l'estat de Odisha, 180 a Bengala Occidental el 2011 i més de 100 a Uttar Pradesh i Uttarajand fa menys de dues setmanes en circumstàncies similars.

«Encara tenim més de 170 persones internades i arriben més pacients des d'àrees properes. Alguns van tenir complicacions dos dies després de consumir el licor», va dir Himanta Biswa Sarma, ministre de Salut d'Assam, a Reuters.