El Mobile World Congress ha obert portes aquest dilluns al matí amb la connectivitat intel·ligent, que sorgeix de la fusió del 5G, la intel·ligència artificial i l'Internet de les coses, com un dels eixos principals. Congressistes arribats d'arreu del món omplen el recinte de Gran Via amb l'objectiu de descobrir les últimes innovacions del sector mòbil i tecnològic.

Enguany, la fira més important del món del sector mòbil acull més de 2.400 expositors, de 200 països, en un total de 100.000 metres quadrats, i els organitzadors aspiren a superar els 107.000 visitants de l'any passat. El vehicle connectat, els mòbils plegables i que ja es connecten al 5G o les ulleres intel·ligents de Microsoft són algunes de les principals novetats.

Com cada any, els accessos viaris per arribar al recinte de la Fira de la Gran Via s'han col·lapsat a primera hora però des de primera hora els assistents han pogut entrar de manera gradual. En aquest punt, la novetat d'enguany ha estat el reconeixement biomètric, en què els visitants -procedents d'arreu del món, només s'han hagut de posar davant d'una càmera i no els ha calgut exhibir l'acreditació per entrar.

Un dels visitants, Jeff Lee, dels Estats Units, ha explicat a l'ACN que espera veure noves tecnologies en el núvol i els darrers avenços en intel·ligència artificial, a més del 5G, una tecnologia que està en boca de tots assistents en aquesta edició del Mobile. Sobre els problemes de trànsit per accedir a la fira, Lee ha comentat que és "normal" perquè Barcelona rep "una gran quantitat de visitants" i és "un gran repte" garantir la mobilitat. "Ja estem preparats [per afrontar les retencions], no és cap sorpresa per a nosaltres", ha afegit.

Per la seva banda, una altra visitant dels Estats Units però originària de Dinamarca, Sandra Mark, ha assenyalat que entre les seves inquietuds en la visita al MWC 2019 hi ha el repte global d'un desenvolupament tecnològic sostenible. Sobre el 5G, ha afegit que és una tecnologia "excitant" i amb "un gran potencial".

Un cop a dins, ja han pogut visitar als estands de les grans marques com Samsung, Xiamoi, Huwaei, Microsoft o Telefonica, entre molts altres. De fet, algunes d'aquestes companyies ja van avançar aquest diumenge, un dia abans de la inauguració oficial, les novetats d'aquest any. Per exemple, Microsoft va donar a conèixer les ulleres Holones 2 i Huawei el mòbil plegable Mate X. Amb aquest nou 'gadget', Microsoft explora el camp de la realitat mixta i permet moure hologrames, així com tocar les tecles virtuals d'un piano.

Per la seva part, Huawei segueix l'estela de Samsung i ha donat a conèixer el segon 'smartphone' plegable del món, que compta amb connectivitat 5G, una tecnologia per la qual també han apostat altres gegants del sector, com Nokia o Xiaomi.

Al llarg del dia, altres marques com Seat presentaran el seu primer vehicle connectat al 5G i el SEM donarà a conèixer la primera ambulància equipada amb aquesta tecnologia. També, hi ha programades diverses conferències sobre la connectivitat intel·ligent, la transformació digital o els beneficis del 5G, una tecnologia que serà una de les estrelles del congrés.