El cap de la Brigada Provincial d'Informació i el responsable de l'operatiu del Cos Nacional de Policia van declarar ahir a la Ciutat de la Justícia com a investigats per presumpte delicte de coaccions per l'actuació policial del 20-S davant la seu de la CUP.

Segons va explicar l'advocat dels cupaires, Benet Salellas, els policies investigats van justificar el dispositiu a l'exterior de la seu de la CUP durant sis hores perquè estaven esperant una ordre d'entrada i escorcoll per requisar material propagandístic que havien demanat mitjançant la Fiscalia al jutjat però que mai no va arribar. Els investigats van dir que es va retirar el dispositiu policial en no rebre l'autorització per part del jutjat, segons va explicar Salellas, que també va apuntar que els policies van argumentar que van ser ells els «coaccionats a l'hora de desenvolupar les funcions policials corresponents».

Salellas va explicar que els policies investigats van dir en la declaració que durant aquells dies estaven fent dispositius de vigilància sobre actes de difusió del referèndum de l'1-O i que van donar l'alerta que a la seu de la CUP s'estaven descarregant cartells. Aquell fet va fer que sol·licitessin una ordre d'entrada i escorcoll, per a la qual van organitzar el dispositiu, malgrat que aquesta no va arribar. Salelles va apuntar que els policies no havien «sabut donar explicació de per què van preferir sacrificar sis hores de llibertat de moviment» a l'exterior de la seu del partit i «per què van optar per aquella situació dràstica».