Regió7 ofereix un cobriment especial de la jornada de vaga general del 21 de febrer que hi ha convocada aquest dijous a Catalunya per part del sindicat Intersindical-CSC i que secunden entitats sobiranistes, partits independentistes, l'AMI i sindicats. Des de primera hora, en aquest article informem en directe de talls de carreteres, piquets informatius i incidències en el transport públic.

20.42 h

Deixen en llibertat el detingut a Gurb durant les protestes per la vaga general

El detingut pels Mossos durant l'operació per intentar desallotjar els manifestants que es concentraven a la C-17 a Gurb ha quedat en llibertat. L'arrest s'ha fet per atemptat contra els agents. Els Mossos han intervingut a la C-17 i han afirmat que es llançaven objectes contra els agents.El tall a la C-17 s'ha produït poc després de les 7 del matí i, malgrat que els Mossos han intervingut per desallotjar la carretera, no ha estat fins a tres quarts de dotze que s'ha pogut reobrir un dels carrils. Tot i que el trànsit ha estat desviat per l'interior de la localitat de Gurb, les cues rondaven els tres quilòmetres.

20.18 h

40.000 manifestants a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

La mobilització per la vaga general a Barcelona ha congregat unes 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Els organitzadors apugen la xifra fins als 200.000 assistents. La manifestació unitària al passeig de Gràcia sota el lema 'L'autodeterminació no és delicte ha reclamat sortir al carrer "tantes vegades com calgui" i ha carregat contra un judici que "persegueix castigar de forma exemplar" els dirigents independentistes processats. En aquest sentit, el sobiranisme s'ha emplaçat per al 16-M després de la vaga. "Fem de Madrid la ciutat que assenyali la vergonya democràtica", s'ha reblat.

20.10 h

El sobiranisme s'emplaça per al 16M després de la vaga: "Fem de Madrid la ciutat que assenyali la vergonya democràtica"

El sobiranisme ha posat la mirada en la manifestació del 16 de març a Madrid. Així ho han expressat els portaveus de la campanya 'L'autodeterminació no és delicte' en cloure la manifestació unitària d'aquest dijous a la tarda durant la vaga general del 21-F. "Vinguem d'on vinguem, fem de Madrid la ciutat que assenyali la vergonya democràtica i la decadència del règim; hem de compartir i unir el combat per la democràcia i els drets fonamentals perquè l'autodeterminació no és delicte, és un dret", ha arengat el periodista Martí Anglada. Durant els discursos, també amb representants sindicals, que han xifrat l'assistència al passeig de Gràcia en 200.000 persones, s'ha reivindicat el dret de vaga "tantes vegades com calgui" per defensar drets i han carregat contra el judici de l'1-O, que "persegueix castigar de forma exemplar" els dirigents independentistes processats.

18.43 h

«Sense drets no hi ha llibertat», lema de la manifestació a Manresa

Una pancarta amb el lema "Sense drets no hi ha llibertat" ha iniciat la marxa que va per la carretera de Vic a Manresa. Una munió de gent ha sortit al carrer i ha omplert el carrer d'estelades, llaços i motius grocs en la concentració per la vaga general del 21 de febrer i contra el judici al procés. Amb crits de "llibertat presos polítics " i "no esteu sols" ha començat la manifestació. Desenes de persones s'han concentrat a la Benplatada a la Bonavista, per avançar per la carretera de Vic.

18.32 h

Els berguedans omplen el carrer per demanar la llibertat dels presos

Una multitud de berguedans s'ha sumat, aquest dijous a la tarda, a la manifestació convocada amb motiu de la vaga general d'avui, 21 de febrer. El comitè de vaga del Berguedà havia fet una crida a una manifestació unitària per reclamar la llibertat dels líders independentistes presos, defensar el dret a l'autodeterminació i denunciar l'atac i «la repressió per abordar problemes polítics, socials i laborals» per part de l'estat espanyol.

Manifestació a Berga el 21 de febrer

Manifestació a Berga el 21 de febrer

18.24 h

Comença la manifestació a Barcelona en suport a la vaga general

La manifestació a Barcelona per donar suport a la vaga general d'aquest dijous ha començat a les 18:15 hores amb el lema '21F Vaga general. Sense drets no hi ha llibertats'. Es tracta d'una protesta impulsada per partits i entitats sobiranistes per defensar la innocència dels líders independentistes encausats i per criticar el judici de l'1-O al Tribunal Suprem. Ha començat a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i Provença, i els manifestants criden consignes com 'Llibertat presos polítics', 'Vaga general' i 'No és un judici, és una farsa'.

17.58 h

Reobren l'AP-7 a l'Ampolla després d'haver estat tallada durant una hora per la vaga general

El Servei Català de Trànsit ha anunciat que s'ha reobert l'AP-7 a l'Ampolla (Baix Ebre) que ha estat tallada durant aproximadament una hora per una concentració de persones vinculada a la vaga general d'aquest dijous. En concret s'havia tallat el trànsit en ambdós sentits de la marxa entre els quilòmetres 310 i 311 d'aquesta via. Els Mossos d'Esquadra han tret els concentrats un per un. És una de les incidències més destacades a la xarxa viària catalana que ha tingut lloc aquesta tarda, després d'un matí on s'han registrat afectacions diverses.

17.16 h

Tallada l'AP-7 a l'Ampolla en ambdós sentits de la marxa

L'AP-7 està tallada a l'Ampolla (Baix Ebre) des de dos quarts de cinc de la tarda aproximadament per una nova protesta en el marc de la vaga general d'aquest 21 de febrer. Un grup de persones impossibilita el pas del trànsit en ambdós sentits de la marxa entre els quilòmetres 310 i 311 d'aquesta via. A banda, també hi ha dificultats al trànsit a la carretera N-240 en terme de Torregrossa (Pla d'Urgell), en sentit Lleida, on hi ha una marxa lenta de turismes entre els quilòmetres 78 i 80. D'altra banda, també a l'AP-7, hi ha circulació intensa a Sant Julià de Ramis (Gironès), perquè els serveis de neteja estan rehabilitant un carril després dels desperfectes que hi ha hagut per una manifestació vinculada a la vaga general.

16.25 h

Restablerta la circulació de trens després de l'ocupació de les vies per part d'estudiants

La circulació de trens de Rodalies a Plaça Catalunya s'ha restablert al voltant de les quatre de la tarda després que s'hagi verificat que no quedava cap persona ni cap objecte en el túnel fins a Arc del Triomf. Renfe ha fet circular un comboi sense servei entre les estacions de Montcada Bifurcació i L'Hospitalet de Llobregat. Un grup d'uns 150 estudiants en vaga han ocupat aquest matí les vies de tren del servei de Rodalies Renfe a l'estació de Plaça de Catalunya, a Barcelona. Desenes de joves han entrat a l'estació i a la zona de les andanes, i han baixat a les vies, on alguns han caminat uns metres i impedien el pas de trens. Al voltant de les tres, els manifestants han alliberat les vies.

Els estudiants ocupen les vies de Rodalies Renfe a Barcelona

Els estudiants ocupen les vies de Rodalies Renfe a Barcelona

16.09 h

Calma al passeig de Gràcia després de la protesta dels estudiants

Calma al passeig de Gràcia després d'algunes corredisses i cops de porra entre els Mossos d'Esquadra i els estudiants. La policia ha desallotjat l'estació i pacíficament ha fet sortir els joves al carrer. Un cop al passeig de Gràcia, alguns manifestants han llançat objectes a la policia i els agents han carregat. Els manifestants s'ha concentrat al centre del passeig de Gràcia davant les furgonetes de la policia i hi ha hagut moments de tensió. La situació, però, s'ha calmat i tant Mossos com estudiants s'han dispersat. Un grup de joves, que ha tornat a ocupar les vies de la Renfe, ha seguit fins pràcticament les tres del migdia bloquejant la circulació de trens. Llavors, han deixat les vies, tot i que segueixen a l'andana.

15.09 h

Tensió entre manifestants i mossos al passeig de Gràcia de Barcelona

Moments de tensió entre diversos manifestants i agents dels Mossos d'Esquadra al passeig de Gràcia de Barcelona, on han coincidit quan ha sortit de l'estació de Rodalies de Plaça catalunya un grup d'estudiants que ocupaven les vies. Els agents han fet alguna petita càrrega i han establert un cordó amb diversos furgons de la policia catalana, contra els quals s'ha llançat algun objecte. Els manifestants han corejat consignes com 'No us mereixeu la senyera que porteu', 'Fora les forces d'ocupació' i 'El vostre conseller és a la presó'.

14.47 h

Dos detinguts en els talls de trànsit a Tarragona

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones per atemptat contra agents de l'autoritat i a un d'ells també per un delicte de lesions i desordres públics en els talls de trànsit a Tarragona en motiu de la vaga general. La primera persona ha estat arrestada quan prop d'un miler de manifestants han intentat accedir al peatge de l'AP-7 a Tarragona mentre els Mossos ho impedien a cops de porra. L'home arrestat hauria intentat escapolir-se del cordó policial i ha estat detingut i emmanillat. L'altra persona ha estat arrestada per atemptat contra agents de l'autoritat, lesions i desordres públics per una acció prèvia en una de les protestes. Ha estat identificada i se l'ha acabat detenint al nucli de la ciutat de Tarragona. Els arrestats han estat conduïts a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Campclar, on els CDR han convocat una concentració "en solidaritat" amb els detinguts. Aquestes dues detencions se sumen altres dues realitzades a Gurb i a Barcelona.

14.41 h

Dades del seguiment de la vaga

Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, fins a les 12 hores, la incidència de la vaga general ha estat la següent:

  • Consum energètic: S'ha registrat una reducció del 2,9% en comparació amb el mateix període d'ahir dimecres.
  • Transport de viatgers: Transport Metropolità (ATM) - 67,86%; FGC -: 9,15%; Renfe - 2,83%
  • Ensenyament: 28,64%
  • Universitats: 67,45%
  • Salut: 9,08%
  • Comerç: 30%
  • Funció Pública: 18,34%

13.42 h

La concentració unitària de Barcelona omple la plaça Universitat

La concentració unitària per la vaga del 21-F ha concentrat aquest dijous al matí a manifestants i estudiants a la plaça Universitat de Barcelona. La crida ha aconseguit que milers de persones omplin la plaça clamant contra el judici de l'1-O, contra la justícia espanyola, i en favor de la república catalana, dels processats que són davant el Suprem i de la independència.

Vaga del 21-F: la concentració unitària de Barcelona omple la plaça Universitat

Vaga del 21-F: la concentració unitària de Barcelona omple la plaça Universitat

13.38 h

Reoberta la C-16, a Berga

Els vehicles ja tornen a circular en ambdós sentits per la C-16, al seu pas per Berga. El Servei Català de Trànsit també informa que a la demarcació de Lleida no queda cap via tallada i a la de Tarragona, només roman afectada l'N-240 a Tarragona, en direcció sud.

13.26 h

No circulen trens de l'R1, R3 i R4 per una protesta a Plaça de Catalunya

La circulació de trens està interrompuda a l'estació de Plaça Catalunya de Barcelona per la presència de persones a la zona de vies. La protesta afecta als serveis de les línies R1, R3 i R4 de Rodalies de Catalunya en ambdós sentís.

13.00 h

Tornen a tallar l'AP-7 a Medinyà durant uns minuts

Una cinquantena de manifestants convocats pel CDR han tornat a tallar l'autopista AP-7 al seu pas per Medinyà (Gironès) durant uns minuts. Els activistes han aprofitat que els Mossos d'Esquadra havien marxat del punt on el personal d'Autopistes treballava per arreglar els desperfectes de la via per tornar a ocupar el carril de circulació en sentit nord. Han col·locat alguns palets i pneumàtics a la via però, pocs minuts després, han arribat tres furgonetes de la Brimo i l'ARRO instant a desallotjar l'autopista i alertant d'una intervenció immediata si no ho feien. Aleshores, quan els agents s'han desplegat a la carretera, els manifestants han abandonat el tall mentre cridaven als Mossos 'No us mereixeu la senyera que porteu'.

12.29 h

Dificultat també a l'accés de la duana d'Andorra

Des de primera hora del matí un grup de manifestants talla l'N-260 a l'entrada de la Seu d'Urgell i dificulta l'accés a Andorra. La protesta ha dificultat l'accés a l'N-145 que condueix a la duana de la Farga de Moles. El tall ha quedat aixecat passades les 12 del migdia.

11.48 h

Unes 200 persones protesten a la frontera, a Puigcerdà

Unes 200 persones tallen aquest migdia, des de cap a 2/4 de 12, el pas fronterer entre França i Catalunya de Puigcerdà, en una acció convocada pel CDR de la Cerdanya. Abans, un centenar de manifestants han tallat des de les nou del matí l'accés a la capital cerdana per l'N-260. El tall no ha afectat molt el trànsit perquè per entrar i sortir de la ciutat i ha nombroses alternatives.

11.10 h

Mig miler de persones es concentren a la plaça Urquinaona de Barcelona

Després de desfilar per la Gran Via de Barcelona, unes 500 persones han arribat a la plaça Urquinaona, on hi ha convocat al migdia, un acte polític i la manifestació d'estudiants universitaris i de secundària. Amb una pancarta ''Contra la repressió cap a la república. Vaga general', els manifestants tenen una actitud pacífica i festiva i criden consignes a favor de la independència i de la llibertat dels ''presos polítics''.

10.36 h

Incidents a la zona comercial de Girona

Unes 300 persones bloquegen des de primera hora el carrer Barcelona, un dels principals accessos a Girona. Els manifestants han obligat a tancar diversos comerços i s'han viscut moments de tensió amb els treballadors de grans superfícies. Cap a les vuit del matí, a més, una cinquantena de persones han ocupat durant vint minuts la seu de Caixabank, al carrer de la Creu. Els manifestants han entrat a les oficines, han pintat els vidres amb la paraula 'lladres' i han enganxat cartells a favor dels presos independentistes.

10.19 h

Actualització: 15 carreteres tallades

  • A-27 Tarragona
  • C-66 a Torrent
  • N-2a Tàrrega
  • C-13 la Pobla de Segur
  • N-260 a la Pobla de Segur
  • C-35 a Santa Maria de Palautordera
  • C-17 a Gurb
  • C-16 a Berga
  • N-152a a Puigcerdà
  • C-60 a la Roca del Vallès
  • N-260 a Lles
  • C-242a la Granadella
  • N-2 a Sant Julià de Ramis
  • A-P7 a Sant Julià de Ramís
  • C-1412b a Isona i Dellà

10.02 h

Cremen pneumàtics a la C-16

Els manifestants de la C-16 han encès pneumàtics al mig de la via, a l'altura de l'accés sud de Berga. L'autovia està afectada en ambdues direccions.

Crema de pneumàtics a la C-16, a Berga

Crema de pneumàtics a la C-16, a Berga

9.56 h

Un manifestant del tall de la C-17 a Gurb, detingut pels Mossos

El Departament d'Interior ha informat que s'ha detingut un segon manifestant, aquest al tall de trànsit de la C-17 a Gurb (Osona). Els Mossos d'Esquadra han explicat, a través del seu compte de Twitter, que el cordó policial estava rebent el llançament d'objectes. Els manifestants han tallat aquesta via quan passaven vint minuts de les set del matí en els dos sentits de la marxa.

9.39 h

Un detingut a Barcelona per donar un cop de puny a un mosso

Els Mossos d'Esquadra han detingut un vaguista per propinar un cop de puny a un agent antidisturbi durant la protesta d'un grup de manifestants a la plaça Lesseps de Barcelona. Segons ha informat la Conselleria d'Interior, li atribueixen un presumpte delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

9.30 h

Els Bombers apaguen pneumàtics cremant en vies de la Catalunya Central

Els Bombers han efectuat diverses actuacions aquest matí a la Catalunya Central per apagar incendis de pneumàtics que s'han produït per tallar algunes vies. El primer servei ha estat a les 5.02h a la C-55, a Olesa de Montserrat. A les 5.35h una dotació s'ha desplaçat a Castellolí, a l'A-2, per apagar pneumàtics que cremaven a la via. A les 5.51h, també s'ha apagat un foc a Lles de Cerdanya, a la N-260. A Das, els manifestants han cremat pneumàtics a la C-162 a les 6.29h. A banda, els Bombers han enviat dues dotacions a netejar la calçada a la rotonda que hi ha a l'accés sud de Berga, on havien abocat oli per impedir el pas de vehicles. Això ha estat a les 7.55h.

9.22 h

Actualització: 11 carreteres tallades

  • C-16 a Berga
  • AP-7 a Vilobí
  • C-60 a la Roca
  • N-260 a Lles
  • C-242 a Granadella
  • C-13 a la Pobla
  • A-27 a Tarragona
  • C-66 a Torrent
  • N-IIa a Tàrrega
  • N-240 a Borges Blanques
  • C-17 a Gurb

9.11 h

Tallat l'accés al port de Tarragona

Mig miler de persones tallen l'A-27 en l'accés al port de Tarragona des de les vuit del matí per la vaga general. La protesta, convocada pels CDR, ha començat amb un tall de trànsit a la plaça Imperial Tàrraco, ha continuat per l'avinguda Roma i al polígon Francolí fins a enllaçar a l'accés del port. Davant les barreres, accés de camions de mercaderies, hi ha hagut una picabaralla entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants, que intentaven col·locar tanques per prohibir el pas i els agents els ho han impedit. La marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema 'Des del primer dia del judici, aturem-ho tot'.

8.56 h

Actualització de les carreteres tallades

  • C-16 a Berga
  • C-55 talls intermitents a Sant Vicenç de Castellet
  • C-17 a Gurb
  • C-60 a la Roca, sentit Granollers
  • C-58 tallada a Sabadell (netejant)
  • AP-7 a Vilobí d'Onyar en els dos sentits.
  • C-65 a Cassà de la Selva i Santa Cristina d'Aro
  • C-66 a Palol de Revardit
  • AP-7 a Hospitalet de l'Infant en els dos sentits.
  • A-2 a Sidamon direcció Barcelona.
  • AP-7 a Llinars del Vallès en les dues direccions.
  • C-60 a la Roca direcció Granollers.
  • C-162 a Das
  • C-242 a la Granadella
  • N-340 a Camarles.
  • N-260 a Lles de Cerdanya
  • C-32 al Masnou direcció Mataró

8.45 h

Talls intermitents en alguns dels principals carrers de Barcelona

Un centenar de manifestants fan talls intermitents a la zona de l'Avinguda Diagonal de Barcelona i alguns dels carrers propers en protesta per la vaga del 21-F. Els manifestants, que fan càntics a favor de la vaga general, estan rodejats de prop d'una desena de patrulles dels Mossos d'Esquadra. També hi ha talls a la Gran Via i a la Meridiana, segons ha explicat Guàrdia Urbana, i es fan desviaments. La circulació pels accessos a Barcelona per Glòries també és complicada.

8.30 h

Tallen la C-16 a l'entrada de Berga

Manifestants han tallat la C-16 a Berga, entre els accessos centre i sud. Els Mossos desvien els cotxes que circulen en direcció a Manresa des de Bagà cap al centre de Berga.

8.25 h

Nous talls i desallotjaments a la C-55

Unes 200 persones han tornat a tallar la carretera C-55 a l'alçada del polígon de Sant Vicenç, al Pata Negra. Agents dels Mossos, aquest cop no antiavalots, els han desallotjat. Hi ha 8 vehicles de Mossos. Els manifestants continuen caminant pel voral de la via amb intenció de tornar a tallar.

8.01 h

Fi dels talls a l'A-2 a Tàrrega i la C-58 a Sabadell

Mossos d'Esquadra han informat que els manifestants de l'A-2 a Tàrrega i la C-58 a Sabadell ja han sortit de la via i s'han pogut començar les tasques de manteniment per restablir la circulació.

7.55 h

Interromput el servei de FGC a l'estació de Sant Cugat

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat a l'estació de Sant Cugat està interromput per la presència de gent a les vies, segons ha informat FGC a través de Twitter.

7.47 h

Els CDR es dirigeixen a la C-16, a Berga, per tallar-la

El grup de persones que tallava l'accés al polígon de la Valldan de Berga ha abandonat el lloc i es dirigeix ara cap a la C-16 per tallar-la a l'accés sud de la ciutat.

7.34 h

Segon tall avortat a la C-55

Els CDR han intentat tornar a ocupar la C-55, a l'altura de l'accés a Sant Vicenç de Castellet. Agents dels Mossos els han desallotjat i conduït en grup cap al polígon Les Vives.

7.22 h

Protesta a Berga per tallar a l'accés al polígon de la Valldan

Un grup de persones tallen la rotonda sud de Berga per impedir accés al polígon de la Valldan. Hi són des de les 6.15 h i Mossos desvia el trànsit.

7.05 h

Actualització: autopistes i carreteres tallades a Catalunya

  • AP7 tallada dos sentits a Vilobí d'Onyar,a Hospitalet de l'Infant i a Llinars del Vallès.
  • AP2 tallada en els dos sentits a Sidamón
  • C60 tallada a la Roca del Vallès en sentit nord
  • N340 tallada a Camarles en els dos sentits de la marxa
  • N260 tallada a Lles de Cerdanya en els dos sentits de la marxa
  • C32 tallada a Masnou en sentit nord
  • C162 a Das tallada en els dos sentits de la marxa.
  • A2 a Tàrrega tallada en sentit Barcelona

Mossos alerta, a més, de diversos accidents de cotxe en carreteres on s'han cremat pneumàtics i demana extremar la prudència si se circula per punts de la xarxa viària on hi ha mobilitzacions.

6.45 h

Tallades en els dos sentits de la marxa l'AP7 a Vilobí d'Onyar, l'Hospitalet de l'Infant i Llinars

L'AP7 està tallada aquest matí a Vilobí d'Onyar, a l'Hospitalet de l'Infant i a Llinars del Vallès en els dos sentits de la marxa per protestes en motiu de la vaga del 21-F, segons ha informat el Servei Català del Trànsit, que ha indicat que hi ha manifestants a les vies. També estava tallada en els dos sentits l'A2 a Sidamon, a Lleida, per manifestació, tot i que a dos quarts de set la circulació s'ha reobert parcialment i ja s'estava netejant la via. A la N-340, a Camarles, també hi ha un tall per manifestació, d'acord amb les dades de Trànsit.

6.36 h

CDR de la Cerdanya han tallat la N-260 i la C-162

La N-260, a Lles de Cerdanya, i la C-162, a Das, són les dues vies afectades per les mobilitzacions d'aquest matí a la Cerdanya.

6.20 h

Fort desplegament policial a l'estació de Girona

Des de primera hora del matí, l'estació del tren de Girona es troba blindada pels Mossos d'Esquadra. La policia protegeix els accessos a l'edifici del TAV amb 7 furgonetes. Aquest ha estat tradicionalment un dels punts on els CDR han actuat en algunes protestes recents.

6.16 h

Tall a la C-55, a Sant Vicenç

Membres dels CDR han tallat entorn les 5 del matí la C-55 a Sant Vicenç de Castellet. Agents dels Mossos els han desallotjat una hora després. Ja abans, quan s'havien trobat al Parc de l'Agulla de Manresa, els agents els han revisat els vehicles. La C-55 també ha patit un talla a Olesa de Montserrat a les 5.05 h.

Agenda

Actes previstos per aquest 21 de febrer

  • Concentracions davant dels ajuntaments catalans (12 h).
  • Barcelona, Jardinets de Gràcia, fins Gran Via).
  • Berga (18 h, dels jutjats fins a la plaça de Sant Pere).
  • Girona (18 h, a la carretera Barcelona, davant l'estació de tren).
  • Lleida (18 h, plaça Ricard Viñes).
  • Tortosa (18 h, plaça Barcelona).
  • Manresa (18.30 h, Bonavista).
  • Tarragona (19 h, la plaça de la Font).

Serveis mínims al transport públic

Els trens de Rodalies i Regionals de Renfe funcionaran al 33% durant tot el dia, i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ho farà al 50% en hores punta -des de les 6.30 a les 9.30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores- i al 25% en hores vall. El Metro i el tramvia de Barcelona i els serveis de Transports de Barcelona operen al 50% en hores punta i al 25% en hores vall, mentre que la resta de transport de viatgers urbans i interurbans i el servei d'autobús que uneix la ciutat amb l'Aeroport de Barcelona oferiran la meitat del seu servei habitual.

Serveis mínims en sanitat

El servei d'urgències i les unitats especials de la sanitat pública mantindran el seu funcionament normal, i s'haurà de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i a criteri professional. També s'haurà d'atendre l'activitat quirúrgica que no es pugui posposar derivada de l'atenció urgent i greu. Als centres d'assistència extrahospitalitària, es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre, i aquest servei es prestarà amb el 25% de la plantilla. En l'assistència sanitària als centres privats, s'establiran els mateixos serveis mínims que en la pública, menys als centres d'assistència extrahospitalitària, en els que es mantindrà el personal imprescindible per garantir l'assistència urgent i que no es pugui retardar durant l'horari habitual de cada centre en un dia festiu. Els serveis farmacèutics operaran amb el personal que presti serveis en els torns de guàrdia i nits, i les farmàcies de guàrdia mantindran el seu servei.

Serveis mínims a les escoles

Els centres docents públics i privats no universitaris i les guarderies comptaran amb una persona de l'equip directiu per centre de treball, en referència al titular de la direcció, del cap d'estudis, de la secretaria o de coordinació pedagògica del centre. A més d'aquesta persona, s'afegirà un docent per cada sis aules d'ensenyament infantil i primària; un professor per cada quatre aules als centres d'educació especial, i un terç de la plantilla en les guarderies. Per mantenir la seguretat en l'horari de menjador i activitats complementàries, es fixa que treballi un terç del personal.