El president de França, Emmanuel Macron, va confirmar ahir la seva disposició a avalar un ajornament de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), tot i que va destacar que la pròrroga de la permanència del britànics al club comunitari ha d'estar «justificada». «Ha arribat el moment que els britànics prenguin decisions», va dir Macron, que va rebre a París la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, amb la qual va parlar, entre altres qüestions, del futur del bloc comunitari.

El mandatari francès va recordar que el Tractat de Retirada «no pot ser renegociat», tal com han deixat clar els principals líders europeus, però no va descartar concedir al Regne Unit més temps per evitar que surti de la Unió Europea el proper 29 de març sense cap tipus de xarxa.

Per la seva banda, Merkel va expressar igualment la seva disposició a acceptar una pròrroga de la data de sortida del Regne Unit del bloc comunitari. «Si el Regne Unit necessita una mica més de temps no ens negarem a donar-li», va assegurar en les seves declaracions davant la premsa juntament amb Macron.