L'excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal va revelar ahir que va instar l'expresident Carles Puigdemont a convocar eleccions autonòmiques, per evitar la DUI, i li va comunicar que aquesta era també l'opció d'«alguns referents polítics» de la seva formació.

En la seva declaració com a testimoni en el judici pel procés, Pascal, que va estar imputada pel Tribunal Suprem en aquesta causa encara que finalment va ser exculpada, va defensar que la independència de Catalunya figura entre els «ideals més nobles» del seu partit, però, va precisar, «amb fins pacífics i en un referèndum acordat».

En aquesta línia, l'exdirigent de PDeCAT -que el mes de juliol passat va ser apartada de la direcció del seu partit en un congrés en què es va imposar l'entorn de l'expresident català Carles Puigdemont- es va mostrar contrària a la via unilateral per a la independència.

Per aquest motiu, Pascal va explicar que, «quan s'havia de prendre una decisió entre convocar eleccions o la DUI», ella va traslladar a Puigdemont la seva opinió partidària dels comicis i que aquest criteri el compartien «alguns referents polítics» del seu partit.