El president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat contra els grups que no han anat a cap sessió del judici de l'1-O en referència a Cs, PSC i PPC. "Us hauria de caure al cara de vergonya!", els hi ha etzibat en el marc de la sessió de control al ple del Parlament. Torra ha defensat que s'estan jutjant "companys" del Parlament i els ha demanat que vagin un dia a ocupar els seients reservats per als diputats. "Feu-vos aquest favor a vosaltres mateixos i a la llibertat que representeu", ha afegit. Torra ha fet referència a les declaracions d'aquest dimarts de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, al judici. I ha reclamat a Arrimadas que no es rigui més de Cuixart perquè "no en té cap dret".

Mentre Torra lloava "l'al·legat històric" sobre desobediència civil de Cuixart davant el Suprem, la líder de Cs ha rigut. Un gest que ha fet enfadar el president català. "No es rigui de Cuixart. No té dret a riure's de Jordi Cuixart", li ha retret. Arrimadas ha respost fora de micròfon que no s'estava rient d'ell i no de Cuixart. "Doncs tampoc es rigui de mi, no es rigui de la gent, no vagi a Waterloo a fer una altra performance i faci política", ha conclòs Torra per tancar la polèmica.

Arrimadas ha evitat en la sessió de control d'aquest dimecres parlar sobre el judici de l'1-O i la situació dels líders independentistes acusats. La líder de l'oposició ha centrar la seva intervenció en preguntar al president de la Generalitat si pensa corregir el decret de les VTC que el ple del Parlament té previst votar demà dijous tenint en compte el recent dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. L'òrgan consultiu creu que la precontractació de 15 minuts vulnera la llibertat d'empresa.

Torra ha defensat que el decret del Govern és "plenament constitucional" i ha afegit que el dictamen només diu sobre un punt que podria no ser-ho. A més, ha defensat que la solució sobre les VTC era la millor en aquell moment perquè no es podia "posar en joc" l'èxit del Mobile i ha instat els grups a trobar entre tots una solució global al problema de la mobilitat a través d'una llei que vol impulsar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.