El president nord-americà, Donald Trump, va elogiar el potencial econòmic de Corea del Nord i es va mostrar confiat que en la seva segona cimera amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, resoldran «moltes coses». Trump i Kim van comparèixer a Hanoi fent una encaixada de mans i amb les banderes dels dos països com a teló de fons per a continuació seure en sengles butaques, des d'on van fer unes breus declaracions a la premsa. Trump va assegurar que és «un honor» reunir-se amb Kim després de «la molt reeixida» primera cimera que van mantenir el juny a Singapur. «Tots dos estem molt satisfets amb el que hem fet», va defensar, en resposta als que han posat en dubte els avenços aconseguits els darrers mesos i el resultat de la primera trobada i als que «els agradaria que les coses fossin més ràpid».

En aquest sentit, Kim va reconèixer que aquests mesos hi ha hagut «alguns malentesos», però també «hostilitat» exterior, malgrat que ha estat possible «superar els obstacles» perquè es pugués celebrar la segona cimera. Així, el líder nord-coreà va expressar la seva confiança en què «hi haurà un resultat excel·lent que tothom pugui celebrar» al final d'aquesta cimera, que va augurar que serà «un èxit». «Faré tot el possible perquè això passi», va afegir.

El president nord-americà va reiterar la seva convicció respecte que Corea del Nord «té un enorme potencial econòmic, increïble, il·limitat». «Crec que tindrà un gran futur per al seu país i que serà un gran líder, i estic desitjant veure com passa i ajudar a que passi», va afegir, dirigint-se a Kim.

Preguntat sobre si Corea ha fet marxa enrere en la promesa de desnuclearització, Trump va respondre amb un rotund «no» i va deixar oberta la porta a l'anunci de la fi de la guerra que tècnicament mantenen els dos països. «Ja ho veurem», va assegurar.

Breu cara a cara

Els dos mandataris van mantenir un breu cara a cara en solitari després d'aquesta salutació, que es va allargar aproximadament mitja hora. Posteriorment, els dos mandataris van comparèixer de nou breument davant la premsa a l'inici del sopar entre tots dos, que va comptar amb la presència de dos acompanyants de cada part.

Segons Kim, tots dos van mantenir «un diàleg interessant». «Moltes coses es resoldran i portaran a una situació meravellosa a llarg termini», va confiar el president nord-americà.